София. Военното министерство отрече корабът с български моряци да е

...
София. Военното министерство отрече корабът с български моряци да е
Коментари Харесай

Военно министерство отрече корабът с български моряци да е превзет

София. Военното министерство отхвърли корабът с български моряци да е високомерен, съобщи бТВ .

" Българските институции са в контакт с българските моряци и опровергават като подправена новината, публикувана в съветски уеб сайтове, че корабът е високомерен ", сподели пред bTV ръководителят на пресцентъра на военното министерство Митко Димитров.

Той добави, че напъните за извеждането на нашите жители от Украйна не престават.

На кораба „ Царевна “ има 17 български моряци, които от седмици не могат да изоставен палубата.

По-рано през днешния ден зам.-началникът на националната милиция на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин заяви, че украински националисти от " Азов ", оттеглящи се от Мариупол, са заловили два задгранични кораба – „ Царевна ” и „ Лейди Августа ”. Все още не е известна ориста на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение.

" На борда няма непознати хора, моряците са добре ", съобщи за bTV Даниел Стефанов, управител на компанията притежател на кораба.

МВнР също отхвърля новината. Ситуационният център на ведомството се е свързало с моряците на борда на " Царевна ", които са добре.

Преди съвещанието на Министерски съвет през седмицата министър председателят Кирил Петков заяви, че българското държавно управление и служби наблюдават обстановката непрекъснато.

„ На всеки три часа ни дават информация какво се случва. Хората са в положително положение, имат храна и вода за още 10 дни. Проблемът е, че има 260 м от кораба до оградата в тях. В тези метри има укритие, където още има действителни бойни дейности и тази заран е имало стрелби. Тези 260 м не са безвредни да бъдат преминати от никой, само че когато тези 260 м станат зелен кулоар даже краткотрайно и сме сигурни, че нашите моряци могат да бъдат изведени безвредно, незабавно имаме цялостна организация да бъдат изведени “, изясни той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР