София. Внесеният Закон за изменение и допълнение на Конституцията на

...
София. Внесеният Закон за изменение и допълнение на Конституцията на
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Внесеният Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Република България има за цел да гарантира пълния мандат на главния прокурор Иван Гешев

София. Внесеният Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Република България има една цел – да подсигурява цялостния мандат на основния прокурор Иван Гешев. Това сподели на конференция ръководителят на АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Ще създадем Национално заседание. Политическа партия АБВ, вследствие на изборния неуспех, стартира цялостен цикъл на доклади и избори. Искам да благодаря на структурите ни в Смолян и София. Това е началото “, сподели Петков.

„ От позиция на вероятностите би трябвало да са ясни две неща. Три от парламентарните групи, без значение от оповестяването, че животът на 45-ото Народно събрание ще е къс, са внесли законопроекти за мандат и половина. Ще създадем разбор на всичко, което е обвързвано с правораздавателната система, импортирано в Народно събрание. Внесеният Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, оставям на страна, че е импортиран с доста по-малко от изискваните подписи, има една цел – да подсигурява цялостния мандат на основния прокурор Иван Гешев “, съобщи Петков.

По думите му вътре се предлага избран режим на лустрация. „ Трябва добре да се разбере, че за лустрацията се е подписал господин Велизар Шаламанов. Той е партиен секретар на батальон, на Българска комунистическа партия, в Българската национална войска. Кого лустрира в този момент? Това лицемерие българите би трябвало да го видят. За него този човек няма значение за кого слугува, значимото е да е там “, добави Петков.

„ Голямата част от предложенията са от компетенциите на Велико национално заседание. Ако това Народно събрание започва работата си, чакам да чуя, който не поддържа измененията в Конституцията той саботира промяната в правосъдната система “, разясни Петков. „ Много се надявам на господин Иванов да не му трябват 10 години, с цел да разбере, че би трябвало да спре да поддържа Гешев. Тези хватки са посредствени “, разясни той.

„ Предлаганите промени обслужват единствено и само Гешев. Не изключвам представителството да се подадат на опасността, че който не поддържа измененията в Конституцията саботира измененията в правосъдната промяна. Имаме 8-10 месеца спор по Конституцията и всички други законопоекти в Народно събрание. После имаме 1 месец Иван Гешев сезира Конституционния съд. Една година Конституционен съд чака отчета от избрания парламентарен арбитър. Станаха 2 години. В момента имаме година и половина мандат на Гешев, на четвъртата година Конституционен съд ще е върнал измененията в Народно събрание, тъй като ще са противоконституционно. През цялото време Иван Гешев ще е основен прокурор. Не е обичайно по този противен метод да бъде обслужвана една система, която ни омерзява, заплашва човешкото и национално достолепие на страната би трябвало да има някаква мярка. След като тези хора нямат корсет на наглостта, мярката би трябвало да сложат хората. Това е единственият претекст, който може да бъде сериозен за доста бързи парламентарни избори “, изясни Петков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР