София. Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова

...
София. Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Вицепремиерът Корнелия Нинова и Съюзът на хлебарите обсъдиха 0% ДДС за хляба

София. Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова се срещна с ръководителя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите у нас Мариана Кукушева, с цел да обсъдят повишаването на хляба след прекъсването на газовите доставки от Русия, оповестиха от Министерство на стопанската система и промишлеността .
По време на диалога бяха препоръчани съответни ограничения за избавяне на хлебопроизводството в България – 0% Данък добавена стойност за произвеждане на самун, обезщетения за ток и вдишване от страната на разликата в цената на газа. От Съюза на хлебарите бяха безапелационни, че тези ограничения ще доведат до намаление на цената за хората.
" Подкрепата за бизнеса с до 300 лева за мегаватчас би трябвало да продължи “, сподели министър Нинова и изрази поддръжка за нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба.
По време на диалозите Мариана Кукушева увери, че в България има задоволително количества брашно и пшеница и прикани страната да направи всичко, с цел да помогне незабавно на българските хлебопроизводители. Тя предвижда, че е допустимо доста дребни пекарни в страната да затворят поради повишаването на газа.
Премахването на Данък добавена стойност за хляба ще има позитивен резултат, тъй като освен ще докара до понижаване на цената, само че и ще изсветли бранша.
Мариана Кукушева акцентира, че досега хлебопроизводството е единственият отрасъл, който не е дотиран особено по европейски стратегии като се изключи една мярка във връзка с мелниците преди много време.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР