София. Винаги човек гласува ирационално и емоционално, но при нас

...
София. Винаги човек гласува ирационално и емоционално, но при нас
Коментари Харесай

Политологът Теодор Славев: Да спрем с търсенето на герои – те са в приказките, в политиката – да четем предизборните програми

София. Винаги човек гласоподава ирационално и прочувствено, само че при нас прочувственото взема връх. Това сподели политологът Теодор Славев, Българския институт за правни начинания, в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . „ В момента, в който влязат в ръководство, се изненадваме на другия ден – но за какво вършат това? Те са го споделили, че ще го създадат, обаче никой не е слушал или схванал. Трябва да спрем с това търсене на герои – няма. Героите са в приказките. В действителния свят има ръководство, връзки “, бе безапелационен Славев.
Според политолога трендовете са ясни в политически проект. „ Кабинетът явно не може да откри информационни ограничения и законодателни, в този момент ще забележим занапред икономическите по какъв начин ще се посрещнат от обществото, само че това е ясно – спад на доверие към кабинета. Втората наклонност е растеж на радикални антисистемни обединения, които се афишират директно за смяна на основите на системата на България. Това са излизане от Европейския съюз и НАТО, и прочие неща, което значи радикализиране на политическата система вследствие обществено неодобрение “, изясни той. По думите му това е обществен популизъм. „ Ние за една година се лутахме сред един, втори, трети, четвърти избавител, в този момент идва пети. И това е единствено за последните две години, не се връщам обратно. Така със спасителите – уповавам се рано или късно да си научим урока, че по този начин не става. Трябва четене на стратегии на партии и да забележим с кои най-вече се идентифицираме като гласоподаватели “, разясни Славев.
Той добави, че друга наклонност е продължаваща фрагментация на политическото пространство в България. „ Изследванията демонстрират, че в случай че в този момент има избори, в идващ парламент бихме имали даже още повече политически обединения, което прави последващо съдружно ръководство още по-сложно “, означи като посочи, че това са като хипотези. Ситуацията е доста динамична и може да има напълно друга картина единствено след няколко месеца, сподели още Теодор Славев.

„ От 33 години преход това може би са най-сложните времена, които имаме, наслагващи се рецесии, държавното управление би трябвало да наподобява устойчиво. Моите очаквания са с течение на времето обединението да стартира да работи обикновено “, изрази вяра той.
Милослава АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР