София. Вежди Рашидов се срещна днес с Пийт Ясперт, вицепрезидент

...
София. Вежди Рашидов се срещна днес с Пийт Ясперт, вицепрезидент
Коментари Харесай

Вежди Рашидов се срещна с ръководството на „Европа Ностра“

София. Вежди Рашидов се срещна през днешния ден с Пийт Ясперт, вицепрезидент на „ Европа Ностра “, и със Снежка Михайлович, общоприет секретар на „ Европа Ностра “, които са в София за присъединяване в интернационална конференция. Двамата представители на една от най-авторитетните европейски организации за запазване на културното завещание желаеха да беседват с господин Рашидов, с цел да обсъдят благоприятни условия за потребление на неговия опит като ексминистър на културата и като ръководител на Комисията по културата и медиите в 44-то Народно заседание за запазване и разпространение на българската просвета. Те го поздравиха с полученото наскоро огромно отличие – златния орден на Кралския артистичен кръг в Барселона. Това оповестиха от пресофиса на Вежди Рашидов .

По време на диалога Пийт Ясперт акцентира, че „ Европа Ностра “ продължава да демонстрира интерес към концепцията на Вежди Рашидов за общ конгрес на европейските страни за битката с незаконния трафик на културни полезности и с подправянето на произведения на изкуството.

Пандемията попречи през предходната година на провеждането на тази интернационална конференция, само че концепцията заслужава развиване с включване и на напъните на балканските страни, стана ясно по време на срещата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР