София. Вчера разпоредих на Дирекцията за национален строителен контрол да

...
София. Вчера разпоредих на Дирекцията за национален строителен контрол да
Коментари Харесай

МРРБ: ДНСК ще направи нова проверка на преместваемите обекти в к.к. „Слънчев бряг“

София. Вчера разпоредих на Дирекцията за народен строителен надзор да направи нова инспекция на над 100 преместваеми обекта на трите плажа в к.к. „ Слънчев бряг “, заяви през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, предадоха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Той добави, че специалистите на дирекцията ще ревизират дали дават отговор на условията за преместваем обект или са градежи по смисъла на Закона за устройство на територията, както се показва в подадения на първи юни сигнал от вицепремиера Валери Симеонов със лист с обекти. Проверката ще продължи до 15 юни.
Регионалният министър уточни, че преместваемите обекти са от компетентността на локалната власт. Те са сложени по съгласувана от Министерството на туризма скица и съгласно наредбите на разпоредба на Община Несебър.
Николай Нанков подсети, че ДНСК е взела участие на благосклонност в предходната инспекция. Докладът от нея ще бъде допълнен с информация за това кои от преместваемите обекти или елементи от тях са от по-висока категория, каквито подозрения има. Ако се откри, че има такива, тогава ДНСК ще бъде способена да вземе отношение, съобщи министърът.
В момента ДНСК не е способена да отстранява преместваеми обекти, в случай че те са сложени в прорез с утвърдената скица или с наредбата на Община Несебър, разяснява още Николай Нанков. Не излизаме от пълномощията си по Закона за устройство на територията и няма ги превишим, безапелационен бе министърът. Група народни представители внесоха промени в него, които плануват на ДНСК да бъдат дадени пълномощия да управлява и отстранява на нелегално сложени преместваеми обекти, подсети той. Даваме мнения по отношение на плажовете в националните курорти. Не бягаме от тази отговорност, само че все още нямаме написана такава, сподели още министър Нанков.
Днес министърът отличи със специфични призове градовете домакини на образователно-патриотичната акция на Министерството на районното развиване и благоустройството „ Моят град е моята цитадела “ по време на церемонията „ Най-добър град за живеене в България за 2018 г “., проведена за 11-та поредна година от Дарик радио. Той връчи премията на кметовете на Шумен, Кюстендил, Габрово, Стара Загора и София, в които към този момент се организираха или предстоят полуфинали и финалът на самодейността.
„ Кампанията на Дарик радио ни учи на дейна гражданска позиция и подтиква градоначалниците, представителите на локалната власт, да работят по-добре. Нашата акция е обвързвана с възпитаване на децата в възприятие на усърдие и любов към родните места. Каква по огромна мотивация за нас политиците е да работим за хора с дейна гражданска позиция и родолюбци “, уточни министър Нанков. Той добави, че в случай че за кметовете главната задача е градовете, за които хората са ги избрали да дават отговор, е да бъдат най-хубавите, то задачата на Министерство на регионалното развитие е да направи не обособен град, а цялата страната най-хубавото място за живеене, с което и българските жителите да се гордеят.
Министърът подсети, че патриотичната акцията е ориентирана към учениците от пети до седми клас, които с изключение на познания в областите география и история, демонстрират познанията и любовта си за родния край. „ Мотивирахме се да проведем тази самодейност, с цел да покажем на нашето подрастващо потомство, че във всеки един наш град и район се случва нещо положително и положително. Ако е вярна поговорката, че „ Камъкът си тежи на мястото “, то това е един от тласъците да работим за нашите деца да останат по родните си места. Това е главната ни цел на акцията “, акцентира министърът на районното развиване и благоустройството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР