София. Възможностите за укрепване и развитие на парламентарното сътрудничество обсъди

...
София. Възможностите за укрепване и развитие на парламентарното сътрудничество обсъди
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева и зам.-председателят на Парламента на Виетнам Уонг Чу Лиу обсъдиха възможностите за укрепване и развитие на парламентарното сътрудничество

София. Възможностите за подсилване и развиване на парламентарното съдействие разиска ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева със заместник-председателя на Парламента на Виетнам Уонг Чу Лиу. Делегация, водена от заместник-председателя на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам, е на посещаване в България. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
" Отношенията сред България и Виетнам са обичайно положителни и желанието на страната ни е да продължим да ги развиваме и обогатяваме. Особена роля за това могат да играят законодателните институции на двете страни и най-много групите за другарство, които са основани в двата Народното събрание ", посочи Караянчева.
Заместник-председателят на Националното заседание на Виетнам Уонг Чу Лиу означи, че връзките сред Виетнам и България имат богата история и обичаи и добави, че България е измежду първите 10 страни, които са открили дипломатически връзки с Виетнам.
Уонг Чу Лиу изрази удовлетворение от развиването на политическите, икономическите, комерсиалните и културните връзки сред България и Виетнам. Той означи обаче, че през 2017 година има спад на комерсиалния стокообмен сред двете страни, а България заема едвам 59-то място измежду задграничните вложители във Виетнам. По думите на Уонг Чу Лиу има необработен капацитет за развиване на съдействие в областите на земеделието, преработвателната индустрия и фармацията.
Председателят на Народното събрание осведоми госта за работата на България като страна-председател на Съвета на Европейски Съюз. Това е голяма отговорност за нас и изисква да бъде осъществена доста работа, акцентира Цвета Караянчева. Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България може да спомага за сключване на съглашението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Виетнам, означи заместник-председателят на Националното заседание на Виетнам.
На диалога беше маркирано, че съществуват вероятности за продан на опит и ползотворно съдействие в региона на законодателството, обвързвано със стопанското развиване, правосъдната и административната промени, както и в битката с корупцията. Административната промяна е сложен и дълъг развой, акцентира Цвета Караянчева.
По-рано виетнамските парламентаристи бяха приветствани в пленарната зала на Народното събрание. След това те разговаряха с ръководителя на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.
На 27 април 2018 година гостите ще имат срещи с ръководителя на Групата за другарство България – Виетнам в 44-ото Народно заседание Валери Жаблянов, със заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов, с министъра на правораздаването Цецка Цачева и с кмета на София Йорданка Фандъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР