София. Възможностите за получаване на разрешение за пребиваване от сезонни

...
София. Възможностите за получаване на разрешение за пребиваване от сезонни
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова обсъди с вицепремиера Екатерина Захариева разрешенията за пребиваване на сезонни работници в туризма

София. Възможностите за приемане на позволение за престояване от сезонни служащи без съществуване на виза вид „ Д “ в туризма от трети страни разиска министърът на туризма Николина Ангелкова с Екатерина Захариева, заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на външните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Качеството на българския туристически артикул е в директна връзка с обезпечаване на задоволително готови изпълнителски фрагменти, акцентира министър Ангелкова. Недостигът им през дейните сезони поражда нуждата да се откри решение на проблема по какъв начин наетите към този момент у нас задгранични чиновници да могат да получат това позволение. Така те ще могат да изкарат целия летен сезон, без да се постанова да се връщат в страните си, с цел да аплайват за нова виза. Често тези хора търсят работа у нас за най-активния интервал в туризма от средата на май доникъде на септември, само че в доста от случаите позволените им до момента месеци за престояване изтичат в разгара на сезона, посочи министър Ангелкова.
Друга значима тематика, която бе разисквана по време на диалога и предвид на интензивността на България по самодейността „ 16+1 “, бе издаването на визи за туристи от далечни и перспективни пазари като Китай и Индия. Те декларират все по-голям интерес към страната ни и Балканите. Според министър Ангелкова би трябвало да се употребяват опциите за основаване на изнесени визови центрове в тези райони поради местоположението им. Ние първи инициирахме и стартирахме създаването на взаимни балкански направления, тъй като идвайки тук, тези туристи желаят да обиколят няколко страни в района. Работим взаимно за по-бързото издаване на визи за китайските туристи, както и за разкриване на аутсорсинг центрове за задачата, сподели министър Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР