София. Възможностите за финансиране в предстоящи конкурси по Механизма за

...
София. Възможностите за финансиране в предстоящи конкурси по Механизма за
Коментари Харесай

МТС представи предстоящи конкурси по европейски програми за цифрова и транспортна свързаност

София. Възможностите за финансиране в идни състезания по Механизма за свързване на Европа и стратегия „ Цифрова Европа “ бяха показани през днешния ден на Евро Техно Инфо Ден. Министерството на превоза и известията разгласи авансово тематиките и условията за кандидатстване, с цел да имат време фирмите и организациите да се приготвят сполучливо, оповестиха от министерството.
„ Министерство на превоза и известията е народен координатор за цифровия и транспортен бранш, подготвени сме да окажем подпомагане и призоваваме да има повече участници “, сподели при откриването на осведомителния ден заместник-министър Дилян Берковски.
Първите състезания в региона на цифровата съгласуваност са през септември и октомври 2022 година Общият бюджет надвишава 470 млн. евро. Ще бъдат отпуснати средства за технологии от пето потомство в опазването на здравето и образованието. Предвижда се финансиране за опорна съгласуваност като подводни кабели и сателитна инфраструктура за цифрови световни портали.
Бюджетът на Механизма за свързване на Европа в бранш „ Транспорт “ е 25 807 000 000 евро в интервала 2021-2027 година Те са за поддръжка на планове, които да развият Общоевропейската транспортна мрежа, мултимодални мрежи и адаптиране на инфраструктурата към условията за двойно предопределение /гражданско и военно/.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР