София. Във връзка с обявения на 29 ноември 2021 г.

...
София. Във връзка с обявения на 29 ноември 2021 г.
Коментари Харесай

Министерството на културата набира предложения за жури на конкурса за кураторски проект за участието на България в 59-ото издание на Венецианското биенале за изкуство през 2022 г.

София. Във връзка с оповестения на 29 ноември 2021 година конкурс за кураторски план за задачите на Националното присъединяване на Република България в 59-ото издание на Венецианското биенале за изкуство през 2022 година Министерството на културата набира оферти за жури. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .

Съгласно член 10, алинея 2 и алинея 3 от Статута за Национално присъединяване на Република България във Венецианското биенале за изкуство, одобрен със Заповед № РД09-1068/13.11.2018 година на министъра на културата, за установяване състава на журито Министерството на културата може да набира оферти от водещи културни организации и институти, които дават креативна биография на претендентите. Съставът на журито се назначава за всяко национално присъединяване в издание на Венецианското биенале. Предложените лица следва да имат професионален опит в региона на актуалното образно изкуство.

Предложенията се набират до 15 декември 2021 година За по-голяма действеност може да изпращате предложенията, съпроводени с креативен биографии на претендентите, до:

Дирекция,,Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства “ до Десислава Дикова, 02/ 94 00 826, [email protected]

Заседанията на журито ще се проведат в Министерството на културата в интервала от 4 до 7 януари 2022 година

Членовете на журито не би трябвало да са свързани лица с участниците в състезанието. Хипотезите за,,свързано лице “ са изброени в декларация Приложение № 3 от Статута.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР