София. Във връзка с неточности в медийни публикации по отношение

...
София. Във връзка с неточности в медийни публикации по отношение
Коментари Харесай

София Тех Парк АД: Не сме инвеститор в проекта за изграждане на нов правителствен комплекс и не сме получавали финансиране за него

София. Във връзка с грешки в медийни изявления във връзка с обществено познатия като план за създаване на нов държавен комплекс, бихме желали да осведомяваме, че „ София Тех Парк “ АД не е вложител в посочения план и заради тази причина не е получавало финансиране за неговото създаване, и не е правило никакви процедури за възлагане на действия за неговото осъществяване. Това се показва в позиция на сдружението , изпратена до медиите.

" През 2019 година „ София Тех Парк “ АД е учредило право на градеж на Държавната консолидационна компания (ДКК) върху личен парцел от 24 811 кв.м. Сделката е подписана въз основа на решение на принципала на сдружението – Министерство на стопанската система. След учредяването на правото на градеж единствен вложител и основател на бъдещи процедури за осъществяване на плана за така наречен нов държавен комплекс е Държавната консолидационна компания. По отношение на процедираните в Направление „ Архитектура и градоустройство “ на Столична община документи, „ София Тех Парк “ АД е съвносител само заради обстоятелството, че е притежател на земята, върху която е учредено право на градеж в интерес на ДКК ", прецизират още от сдружението.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР