София. В рамките на посещението на петчленна делегация от организацията

...
София. В рамките на посещението на петчленна делегация от организацията
Коментари Харесай

Книгата „Успешно бягство“ на руския писател, историк и общественик Сергей Галани ще бъде представена в София

София. В рамките на визитата на петчленна делегация от организацията РИО (Руско историческо общество) в България, ще бъде показана книгата „ Успешно бягство “ на Сергей Галани – съветски публицист, историк и държавник. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Изданието е отдадено на следвоенна България и ориста на съветските емигранти.

Събитието ще се организира от 19.00 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в София.

Петчленната делегация от организацията РИО (Руско историческо общество) е в България във връзка честванията на 144-та годишнина от Освобождението на Плевен и организацията и провеждането на теоретичен конгрес в София, с присъединяване на Българското историческо сдружение и представители на Руското историческо общество.

В състава на делегацията влизат Алексей Громико – шеф на института за Европа към Руската академия на науките, Константин Могилевский – ръководител на управителния съвет на Руското историческо общество и изпълнителен шеф на фондация „ История на Отечеството “, Ефим Пивовар – президент на Руския държавен университет за филантропични науки и член на Съвета на Руското историческо общество и други

В програмата е планувано поднасяне на венци на храм-паметника Шипка и провеждането на научна конференция в Плевен, проведена от плевенските военноисторически музеи, на датата, която бележи Плевенската епопея – 10 декември. В рамките на визитата на съветската делегация е планувана и публична среща с президента Георги Първанов (2002-2012) на 11 декември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР