София. В проектобюджета има празен чек за 1,200 млрд. лв.

...
София. В проектобюджета има празен чек за 1,200 млрд. лв.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ, ДПС: В проектобюджета има празен чек за 1,200 млрд. лв. по модела „ГЕРБ“

София. В проектобюджета има празен чек за 1,200 милиарда лева по модела „ ГЕРБ “, въпросът е кой в този момент е в джипката. Това сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто излезе от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Похвално е, че след година и половина пандемия, има изключително съвещание на КСНС по отношение на COVID-19, а всъщност се преглежда възможна актуализация на препоръчан проектобюджет на длъжностен кабинет в Народното събрание “, изясни той. Според Карадайъ нещата получават различен тип, защото зад това да се актуализират пенсии, обществени заплащания и така нататък, стоят други претекстове. По думите му специалисти към партията настояват, че в настоящия бюджет има средства за погашение на пенсиите.
„ Зад това нещо в плана за бюджет има планувани 1,200 милиарда за изключителни непредвидени разноски. Тоест празен чек по модела „ ГЕРБ “. Моделът на „ ГЕРБ “ е джипката и празен чек за разпределяне от нея. Явно сега има нова джипка за тези 1,200 милиарда, които са заложени в прокетобюджета “, разяснява още той.

„ Въпросът е, в случай че до момента Бойко Борисов беше в джипката, кой в този момент е на негово място. Предположението ни е, че там в този момент е дългата ръка на една проведена олигархично-мейдона група, отпред с Иво Прокопиев “, посочи Мустафа Карадайъ.

Мариела ЧЕПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР