София. В момента тече първата част от седмото издание на

...
София. В момента тече първата част от седмото издание на
Коментари Харесай

Личния живот и бизнеса като мисия възможна обсъдиха на панел по време на първата част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”

София. В момента тече първата част от седмото издание на Годишните награди „ Business Lady 2017 ”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон), оповестиха от списание Business Lady
Преди минути приключи втори панел от практическата среща, в който бяха прегледани следните тематики от участниците:
Личен живот и бизнес: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА – бяха прегледани следните тематики: " Старт на личен бизнес – плюсове и минуси ", " Професионалното прегаряне – по какъв начин да го избегнем? ", " Иновативни способи за релакс в бизнеса ".
Добри практики от житейския си професионален опит в този панел споделиха: Ани Хира - Бизнес съветник Човешко развиване, създател на HUGAH, арх. Богдана Панайотова - Управител на „ ЕН АР Консулт ” ЕООД, Десислава Петева - Управител на „ Пимел Трейдинг ” ЕООД, Юра Драганова - Директор „ Човешки запаси ” в „ Солвей Соди ” АД, Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „ Света София ”, Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading, Александър Николов - Бизнес съветник и коуч, създател на книгата „ Бизнес напредък ”, Марина Цекова - публицист, Народоосвободителна въстаническа армия ТВ.
Александър Николов: „ Жените взимат по-бързо решения от мъжете. За бърз страт на личен бизнес, дамите са по-различни от мъжете. Ако бизнесът не се монетизира, той си остава единствено едно скъпо занимание и не можеш да окажеш помощ на толкоз хора, на колкото имаш концепция и би ти се желало. Само 10% от дамите се стимулират от финансовия фактор, при пускане на личен бизнес. ”
Арх. Богдана Панайотова разяснява: „ Моята мотивация беше предпочитание за опит. Към днешна дата се стимулирам от моя екип, за който нося отговорност – да го развъртвам, да ръководя позитвни взаимоотношения. ”
Димитър Караманчев уточни, че не е доста свястно да се разделяме на дами и мъже. По думите му най-големият проблем при стартирането на личен бизнес е работохолизмът. " Защото хората започват подобен, с цел да имат повече свободно време, а по-късно осъзнават, че работят по 16 часа дневно. ”, попита той. " Думата отмора внушава отмалялост, в операта да вземем за пример има антракт. Ако използваме числата на Фибоначи, е хубаво да почиваме на всеки 21 или 55 минути. При пеенето се задейства 98% от мозъка, тъй че правете паузи, които да ви зареждат. ”
По думите на Деси Петева фамилният Бизнес в числа: 30% не престават да развиват фамилния бизнес и обичаи, 13% са трето потомство, 30% се включват от бизнеса още от ранна детска възраст. " Други 30% натрупат опит в огромни корпорации, с цел да могат да го употребяват в сполучливото ръководство на фамилния бизнес. За мен би трябвало баланс – да следваш фамилните полезности и обичаи, само че и да отговориш на новите условия на пазара и да прилагаш новаторски подходи ", сподели Петева.
Юра Драганова съобщи: „ Винаги съм гледала на работата си за огромните корпорации, в които съм работила, като на личен бизнес. Предизвиквам себе си, диря решения и съм положителна. Като HR управител, виждам, че младежите търсят повече време за себе си. ”
Марина Цекова изясни, че разполага с незавимисимост и оказва помощ на хората, което за нея е извънредно скъпо. " Журналистиката е специалност, в която е мъчно самичък да си бъдеш началник, само че значимото е, че можеш да се развиваш и самоусъвършенстваш. ”
Ани Хира разяснява, че бърнаутът или професионалното прегаряне е въпрос на вярно ръководство на времето. " Можем да го избегнем, в случай че разчетем вярно и в точния момент знаците и вземем съответни ограничения ", добави тя.
Събитието е проведено в две елементи: Business Lady Live (work shop) – „ Ключовете за триумф на дамите в бизнеса ".
Вечерна публична гала и церемония вечеря, по време на която ще бъдат връчени премиите на отличените дами.
На публична гала довечера сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този мотив уредниците са подготвили прелестна шоу стратегия. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, надарените деца – музиканти и лауреати от фондация „ Консонас ” и първенците на България за експерти в спортните танци от клуб по спортни танци „ Проданс ”. Тази година уредниците ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов бранш, Фармация, ИТ бранш, Човешки запаси, Земеделие, Бързо разрастваща се компания, Личност - подстрекател и други.
Наградите се връчват за максимален принос на българската делова жена в разнообразни категории. Целят да се даде публичност на сполучливите управнически модели, ефикасните бизнес практики и съответно развиване на човешкия капитал, като по този метод се насърчи женското предприемачеството измежду българската общност.
Партньори на 7-мите годишни награди на сп. Business Lady са радио Фокус, радио Витоша, Информационна организация Фокус, осведомителна организация Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, винарска маза „ Бонония естейт ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР