София. В ход е традиционната кампания на Пътна полиция Абитуриенти“,

...
София. В ход е традиционната кампания на Пътна полиция Абитуриенти“,
Коментари Харесай

МВР: Предприети са необходимите мерки за недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове

София. В ход е обичайна акция на Пътна полиция „ Абитуриенти “, чиято цел е да се обезпечи сигурността на движенето по пътищата по време на деянията, свързани с баловете и 24 май – Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .

Инспектор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “ още веднъж напомни на зрелостниците отговорността им и като водачи, и като пешеходци, както и задължението на всеки пасажер в автомобила да слага защитен колан. Тя изясни, че на място екипите ще ревизират транспортните средства за съществуването на регистрация и наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “, прецизно ще наблюдават за недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и на такива, които нямат удостоверение за ръководство на МПС. Пътните служители на реда ще управляват и за други нарушавания по Закона за придвижването по пътищата.

При констатиране на нарушаване, ще се взема отношение - на място, в случай че то е жестоко и има причина директно да пострада човек, или по-късно - на база записи от видеонаблюдението в столицата, добави комисар Мартин Цурински, шеф на отдел „ Пътна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР