София. Убеден съм, че ще бъда оправдан по всички обвинения.

...
София. Убеден съм, че ще бъда оправдан по всички обвинения.
Коментари Харесай

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош: Убеден съм, че ще бъда оправдан по всички обвинения

София. Убеден съм, че ще бъда оневинен по всички обвинявания. Това сподели в последната си дума пред Софийски градски съд някогашният шеф на НДСК Мирослав Боршош, оповестиха от пресцентъра на Софийски градски съд .

„ Три години и половина съм обвиняем, за част от активността ми като изпълнителен шеф на НДК. Тези години не бяха леки за мен, изключително за човек, който е бил напълно предан на работата си и който я е изпълнявал на най-високо професионално равнище. Не компликациите са огромният ми проблем. Напротив. Спазвал съм прецизно закона и съм осъзнавал значимостта да управлявам най-голямата културна конструкция в България “, уточни той.

По думите на Боршош за интервала, в който е управлявал НДК, са били основани доста нови стратегии и формати, което е довело до годишни облаги от над 2.5 млн. лева спомагателни доходи.
„ Изключителен образец за нов и актуален мениджмънт в региона на културата. Големият проблем даже не са и несъстоятелните, неаргументирани, изцяло безпочвени обвинявания на прокурорите, това ще оставя да лежи на тяхната професионална съвест. Големият проблем не е, че обвиняванията се базират на анонимни доноси и сигнали от уволнени и глобени от мен чиновници. Те бяха част от система, която в държавните институции се допускаха хора без никаква професионална просвета и работна нравственос да взимат значими решения. Една система, която ние успяхме за разбием. Големият проблем е, че тези обвинявания стопираха работата на един извънреден екип. Екип от хора, които работиха отдадено за страната си и развиваха културата като висша полезност “, добави той.

„ В това бездуховно време ние в НДК показахме, че е допустимо, когато си вършиш работата почтено и безрезервно, че можеш да променяш страната си и ние я променихме. Десетките награди са даже най-малкият образец за верният метод, по който ръководихме НДК. А най-хубавият образец е голямата поддръжка на културната ни общественост. Позволете ми да ви благопожелавам празника. Днес се навършват 40 години от откриването на НДК. За мен е чест да съм част от хората, които трансфораха една постройка, основана за партийни и тоталитарни конгреси в същински работещ европейски културен и нравствен център. И по тази причина съм горделив от всичко реализирано. Ако през днешния ден можех да предпочитам още веднъж, отново бих минал по този път, без значение от компликациите, тъй като когато си решил да промениш страната и системата и да я видиш в положение, в което смяташ, че би трябвало да бъде, ти постоянно ще срещнеш доста компликации. Аз откровено имам вяра във вашия професионализъм и чест, във вашата безпристрастност и по тази причина съм уверен, че ще бъда оневинен по всички обвинявания “, приключи Боршош.

Другият обвинен по делото Валентин Кръстев уточни: „ Не съм направил това, в което съм упрекнат, не съм принуждавал никой да извърши нещо срещу волята му, и това се потвърди по делото “.

В 16.00 ч. се чака по делото да бъде произнесена присъда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР