София. Тютюневата суровина в България е с високо качество и

...
София. Тютюневата суровина в България е с високо качество и
Коментари Харесай

Цветан Филев, НАТ: Тютюневата суровина в България е с високо качество и с достойна цена, отговаряща на положения труд

София. Тютюневата суровина в България е с високо качество и с почтена цена, отговаряща на положения труд. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ ръководителят на Управителния съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев.

„ Смятам, че през последните 5-6 години вложихме като браншова организация доста старания да създадем по този начин, че тютюнопроизводителите от България да ползват положителните аграрни практики, да влагат целия си професионализъм, който са усвоили обратно във времето. Казвам го с ангажимента, че работейки със сертифицирани семена, създадени от лицензиран за задачата производител, отглеждайки сортове тютюн, които са търсени на открито и във вътрешния пазар на страната, сме стигнали до равнището да отглеждаме екстра качество тютюнева суровина “, съобщи Филев, като посочи, че за нея през последните няколко години няма проблем при реализацията ѝ. По думите му едното от водещите неща за това е точно качеството, което се реализира през последните няколко икономически цикъла.

„ Работейки в условия на пазарна стопанска система, цената се дефинира от самия тютюн, когато започва изкупната акция. Това общоприетоо се случва през месеците ноември и декември. Тогава стават ясни цените на тютюна. Предварително нямаме закрепени нито минимални изкупни цени, нито някакви ориентировъчни междинни такива. Съобразявайки се с конюнктурата в този момент и имайки поради конкуренцията при ориенталските тютюни в Турция, Македония и Гърция, както и съобразявайки се със международните трендове на сортоподдържането и генофонда, считам, че ще получим цени, почтени, отговарящи на положения труд от цялата стопанска година. Цифри не мога да загатна в този момент “, сподели още Цветан Филев.
Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете в раздел „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР