София. ЦИК призна, че в Турция масово ще се гласува

...
София. ЦИК призна, че в Турция масово ще се гласува
Коментари Харесай

Българските патриоти: ЦИК призна, че в Турция масово ще се гласува с хартиена бюлетина. Защо?

София. ЦИК призна, че в Турция всеобщо ще се гласоподава с хартиена бюлетина. Защо?. Това се оповестяват от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване .

" Информацията беше обявена публично по време на изявление в национална телевизия от представителя на Централната изборна комисия Росица Матева. Според думите ѝ от 121 секции в Турция, единствено в 29 ще се гласоподава с 2 машини, а в 20 - с 1. В останалите 72 пункта вотът ще се упражнява на хартия. Още когато ЦИК позволи това национално изменничество и разкри съвсем 4 пъти повече секции в Турция, ние „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ “ предупредихме, че в случай че не се извърши условието на Изборния кодекс и там да има машини, а не преобладаващо бюлетини, за нас ще е спомагателен знак за упования и подпомаган институционално проведен избор „ под строй “.

За нас това е следващ опит не за смяна в разпоредбите за гласоподаване, а очевидна замяна на вота на гласоподавателите. Всички станахме очевидци на рекордно ниската изборна интензивност при частичните локални избори в Благоевград. Видяхме и прегряващите и блокиращи машини. Самият факт, че хората бяха принудени да дават гласа си единствено машинно отхвърли по-възрастните гласоподаватели да отидат до изборните секции. За нас обаче точно това е и повода ЦИК да откаже да достави с машини изборните пространства в Турция, защото там е общоизвестен фактът, че с изключение на под строй всеобщо вървят хора, които даже не приказват български език. Изборните практики с шаблони, подаване на бюлетини със захват на съответния номер и така нататък, които се практикуват там, няма по какъв начин да станат при машинното гласоподаване.

Нека подчертаем и още нещо забавно, което ясно беше обяснено от представителя на ЦИК. В чужбина гласоподавателят може да гласоподава във всяка една секция в страната. Той не е привързан с съответна, т.е. в случай че не желае да гласоподава на машина – отива там, където има бюлетини.
В същото време възрастните хора по селата в България се оказват в обстановка на насила да се оправят с тази оригиналност, без никой да им дава това право на избор.

За нас БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ това е дискриминация и следващото „ преливане “ на гласове към етническата партия, подкрепяна от диктатора Ердоган - Движение за права и свободи.

Призоваваме ЦИК да поеме отговорността, гласувана и от партиите в 45-ото Народно събрание, да организира машинно гласоподаване и зад граница. След като машините не стигат, то дано тогава улесни възрастните гласоподаватели тук, в страната, и да вземе машините примерно от Монтана и Видин и да ги даде на секциите в Турция ", се споделя в позицията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР