София. Целият държавен апарат работеше за действащия президент -репресиите на

...
София. Целият държавен апарат работеше за действащия президент -репресиите на
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Целият държавен апарат работеше за действащия президент -репресиите на силовите министерства бяха в полза на Радев, а вътрешният министър се занимаваше да бъде говорител на предизборния му щаб

София. Целият държавен уред работеше за настоящия президент -репресиите на силовите министерства бяха в интерес на Радев, а вътрешният министър се занимаваше да бъде представител на предизборния му щаб.Това сподели претендентът за президент проф. Антастас Герджиков в изказване след края на втори тур на президентските избори, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Ние се кандидатирахме, тъй като смятахме, че страната има потребност от нас в миг, в който няколко тежки рецесии ни изтезават. Смятахме, че има метод да преодолеем раздялите и да преодолеем изхода от рецесията и най-много тъй като се притеснявахме, че демокрацията е в заплаха. Ние виждахме това както в лекотата, с която може да се наруши Конституцията и да няма някакви последици, по този начин и в това, че са вероятни репресии, каквито не сме виждали от 30 години ", сподели още проф. Герджиков.

" Няколко неща ни попречиха. Първо, това, че от самото начало нашите противници вместо да бележит какво са създали през последните пет години, или да посочат някакви наши неточности, или да отговорят на нашите въпроси за техните неточности през последните 7 месеца, непрекъснато в продължение на 40 дни повтаряха единствено едно - вие сте свързани с дадени партии и с дадени хора. Няма да диспутирам по това, единствено ще кажа, че това не е същински спор ", разяснява още той.

По думите му в това време в последната седмица се е повдигнала завесата за това по какъв начин стоят нещата в отсрещната страна.
" Чухме за олигарси, публични поръчки, зависимости. Целият държавен уред работеше за настоящия президент. Няма по какъв начин да изразя какво значи това. Това значи, че репресиите на силовите министерства бяха в интерес на тази акция на господин Радев. Вътрешният министър не просто се занимаваше с това, той се занимаваше да бъде представител на предизборния щаб. Той правеше клевети на всяка своя конференция. Само последните 2 дни на предизборната акция чухме две такива конференции. На една съобщи, че вотът в Турция ще бъде толкоз всеобщ, че ще обезсили българския избор тук. Това, несъмнено, се опроверга. Видяхме, че през днешния ден секциите в Турция са празни. Видяхме даже това, че гласът на Движение за права и свободи се раздели относително отмерено сред мен и господин Радев. Освен това в петък той направи още нещо, оправдавайки се, че " Икономическа полиция " влезе в СУ, употребява това оправдаване, с цел да направи още една клевета и тя беше, че СУ надали не сме раздавали задатъци на някакви компании преди да са свършили работата. Това не е правилно ", сподели той.

По думите му неговите сътрудници в университета са предали документи, които опровергават това изказване на вътрешния министър.
" Това беше клевета в последния ден преди деня за размисъл ", разяснява още той.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР