София. Трябва да търсим устойчиво и необратимо решение по въпросите

...
София. Трябва да търсим устойчиво и необратимо решение по въпросите
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Трябва да търсим устойчиво и необратимо решение по въпросите с Република Северна Македония

София. Трябва да търсим стабилно и необратимо решение по въпросите с Република Северна Македония. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

Президентът Румен Радев отговори на въпрос дали е правилно, че Португалия е предложила историци от Европейски Съюз да вземат участие в Българо-македонската смесена комисия. " Нямаме потребност от никакви медиатори. Никой не познава по-добре нашата история от самите нас. Това съм го заявявал неведнъж ", сподели още Румен Радев.

Той обърна внимани, че е имал изчерпателен диалог с президента Пендаровски. " От нас зависи. Зависи от един прям градивен разговор със София, основан на историческите документи, на първоизточниците. Комисията ще си работи за историята. Най-важното е ние на високо политическо равнище да създадем нужните стъпки. Пак ще потвърдя, тези стъпки не минават през другите европейски столици и от там да бъде оказан напън на България. Вярната стъпка е една - в София за двустранен разговор. Тогава ще се решат всички проблеми ", съобщи още президентът Румен Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР