София. Тройно по-високи са декемврийските сметки за ток през 2021г.

...
София. Тройно по-високи са декемврийските сметки за ток през 2021г.
Коментари Харесай

Ивелин Статев: Тройно по-високи са декемврийските сметки за ток през 2021г. на небитовите потребители в област Силистра спрямо същия период на 2020 г.

София. Тройно по-високи са декемврийските сметки за ток през 2021г. на небитовите консуматори, които заплащат по цени на свободния пазар, в област Силистра по отношение на същия интервал на 2020 година Това съобщи през днешния ден на конференция Народният представител от Политическа партия ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Ивелин Статев Иванов, оповестиха от пресцентъра на партията. Ситуацията в цялата страна е сериозна, нашият район не е изолиран случай, учебни заведения, лечебни заведения, обществени домове са на ръба на оцеляването, институциите „ изтискват “ икономисани средства, а в „ бюджета няма планувани обезщетения ”, посочи Статев.

„ Проблемът се състои в това, че цените на електрическата енергия на небитовите консуматори пораства в пъти, всекидневно. Болници, учебни заведения, храмове, джамии - те не реализират по своята същина комерсиална активност и няма от къде да генерират такива доходи, с които да заплащат високите сметки.

Народният представител от Политическа партия ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Ивелин Статев разяснява пред районни медии предлагането на своята парламентарна група да направи план на решение, страната да окаже помощ, в действителност държавна помощ, покривайки 100% от нарастването на цените за електрическа енергия на тези значими за всеки един от нас структури -общини, лечебни заведения, културни институции, детски градини, учебни заведения, ясли, старешки домове, публичния превоз и останалите общински предприятия.

„ Това, което се случва ще докара до банкрут общините, тъй като им се постанова да досубсидират обществени и образователни заведения, детски градини, лечебни заведения, уличното осветяване. Дано ръководството да одобри подадената ръка от опозицията и да одобри нашето решение, с цел да се решат проблемите ”, съобщи националният представител.

„ Напрежението измежду хората не ида от нищо друго с изключение на от това което обезпечава страната за хората, в случай че човек не си обезпечи битието на себе си и на фамилията какво да чака, това съм го чул от хората с които съм се срещал, показа Ивелин Статев, Не е обикновено управленците в страната да се отнасят неглежирайки проблемите на хората, показа още Ивелин Статев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР