София. Тролей-галерия, облечен с колажи от културното наследство на България

...
София. Тролей-галерия, облечен с колажи от културното наследство на България
Коментари Харесай

Тролей-галерия с фолклорни мотиви от България и 21 държави от всички континенти ще бъде представен в София

София. Тролей-галерия, „ облечен " с колажи от културното завещание на България и 21 разнообразни страни от 5 континента, ще бъде показан пред храм-паметника " Александър Невски " в София от 14.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Поводът е 80 години от първия тролейбус в София. На площада ще се съберат посетители и посланиците на страните участнички, с чиито средства е осъществена концепцията на доктор Петя Илиева.

Участващите страни са: Съединени американски щати, Португалия, Унгария, Италия, Саудитска Арабия, Индонезия, Испания, Черна гора, Азербайджан, Аржентина, Ирландия, Словения, Словакия, Алжир, Финландия, Полша, Албания, Грузия, Египет, Косово, Мароко.
Тролеят (марка " Икарус " – една от най-успешните, световноизвестна унгарска марка съчленен тролейбус) ще се движи в продължение на година по линия 1.

Събитието е част от Art4Diplomacy (Изкуство за Дипломация), план на Петя Илиева и е трети следващ под този надпис фестивал на културите на народите от целия свят събрани дружно в България.
Със съдействието на: Столичен електротранспорт.
Фолклорният претекст от Унгария е от регион Калоча.

Художничката Петя Илиева има докторска степен по изкуство и културна дипломация. Рисува картини с детайли от фолклора, претекстове от битовия текстил, от националния костюм, от килимите, с които българите са известни. През 2012 година показва страната ни в Андора на срещата на ЮНЕСКО „ Устойчива сила ”. До момента е осъществила 14 независими изложения в България и 29 независими изложения в 19 разнообразни страни (включително Антарктида). Групови участия в: повече от 60 национални и интернационалните изложения на пет континента; 22 интернационалните пленери в Европа, Азия и Африка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР