София. Транспортната компания Евротранспорт 2000, която има 40-годишен опит в

...
София. Транспортната компания Евротранспорт 2000, която има 40-годишен опит в
Коментари Харесай

Транспортната компания Евротранспорт 2000 с отличие на b2b Media Awards 2021 за инвестиция от 1 млн. евро в зелена политика

София. Транспортната компания Евротранспорт 2000, която има 40-годишен опит в автомобилните транспорти и логистиката в България и в интернационалния превоз, сграбчи влиятелното отличие в състезанието b2b Media Awards 2021. Това оповестиха от пресцентъра на Интеримидж .

Наградата беше присъдена за вложението в стратегия, ориентирана към закупуване и употреба на транспортни средства с понижен отпечатък върху околната среда.

„ В Евротранспорт 2000 дадохме старт на зелената ни политика за понижаване на въглеродните излъчвания и като първа огромна стъпка в тази посока инвестирахме в 10 нови транспортни средства, които се зареждат напълно с биометан “, споделя Григор Ваклиев, шеф на компанията.

Евротранспорт 2000 са пионер в бранша в България по линия на зелената политика. Компанията следва ясно дефинираната си стратегия за ускорено понижаване на въглеродния отпечатък от активността си. А за реализацията на тази цел през миналата година минава към съответни стъпки за понижаване на климатичния отпечатък – като израз на виновна политика за резистентност и със съзнанието, че автотранспортът е измежду огромните замърсители на околната среда и тъкмо по тази причина е сферата, от която могат да „ потеглят “ значими промени за закъснение на промените на климата.

Инвестицията в 10 транспортни средства с марка Iveco Natural Power, които се зареждат напълно с биометан, е на стойност 1 милион евро. Това съставлява значимите 10% от автопарка на компанията.
Отличието в категория „ Инвестиция за стабилно развиване “ в b2b Media Awards е първо за компанията и дава поръчка за отговорност и надграждане в бъдеще.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР