София. Трафикът е е интензивен на изход за товарни автомобили

...
София. Трафикът е е интензивен на изход за товарни автомобили
Коментари Харесай

ГД „Гранична полиция“: Трафикът е е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП Кулата

София. Трафикът е е натоварен на излаз за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Това оповестиха от Групово дело „ Гранична полиция “. Информацията за трафика на граничните пунктове е към 6.00 часа.

На границата с Гърция:
Отпадна условието влизащите в Гърция пасажери да имат генериран QR код след попълване на PLF /Passenger Locator Form/.

Трафикът е е натоварен на излаз за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", на останлите гранични контролно-пропускателни пунктове е естествен.
От всички пасажери, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква документ за имунизация /валиден 270 дни/, документ за преболедуване /валиден 180 дни/, отрицателен резултат от PCR тест, изработен 72 часа преди идването на Граничен контролно-пропусквателен пункт или отрицателен резултат от бърз /антигенен/ тест, изработен до 24 часа преди идването.
През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ гръцките управляващи не пропущат транспортни средства и пешеходци.

На границата с Румъния: Трафикът е натоварен на излаз за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Никопол " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово ".
От 9 март 2022 година е възстановeна активността на взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа-Липница “ и „ Крушари-Добромир “, която краткотрайно беше прекратена с решение на румънските управляващи. Дейността на тези два пункта ще се реализира според авансово контрактуваното работно време от 8 до 20 часа. Румъния анулира всички ограничавания, свързани covid-19, включително условието за показване на зелен документ или тест и попълване на eлектронен формуляр за влизане в страната.

На границата с Република Северна Македония: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Всички български жители, влизащи в Република Северна Македония, би трябвало да показват на границата документ за имунизация с две дози ваксина против Covid 19, документ за преболедуване на ковид, здравно удостоверение с негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането или отрицателен резултат от бърз тест, изработен не по-рано от 48 часа. Чуждестранните жители, преминаващи директно, ще могат да създадат това в границите на 5 часа с авансово подписана декларация на влизане, която ще би трябвало да приложат пред граничния надзор на излаз от страната. Лица до 18 - годишна възраст са освободени от условието за даване на документ за Covid 19 при влизане в РСМ.

На границата с Република Сърбия: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Няма условие към българските жители и всички идващи от България в Сърбия да показват негативен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Република Турция: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските жители, искащи да преминат през граничните пунктове с Турция, би трябвало да показват документ за имунизация против Covid-19, в случай че са минали не по-малко от 14 дни от довеждане докрай на имунизацията. Пътуващите могат да показват също формален документ, публикуван от способена институция, че са преболедували Covid-19 в границите на последните 6 месеца преди влизане в страната, негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа или бърз тест, не по-стар от 48 часа. Освободени от тези условия са екипажите на транспортните средства и децата до 12-годишна възраст.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР