София. Този трагичен инцидент доведе до решение на главния прокурор

...
София. Този трагичен инцидент доведе до решение на главния прокурор
Коментари Харесай

Сийка Милева: Трагичният инцидент на Струма доведе до решение на главния прокурор още днес да разпореди проверка на ВАС за надзор на законност на пътната сигнализация и маркировка

София. Този драматичен случай докара до решение на основния прокурор още през днешния ден да разпореди инспекция на висшата административна прокуратура, която от своя страна да извърши инспекция по реда на контрол за правда на пътната сигнализация и пътната маркировка на автомагистралите и първокласните пътища на територията на цялата ни страна. Това сподели по време на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева по отношение на пътния случай на автомагистрала " Струма ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" В хода на инспекцията ще бъдат привлечени както наши, по този начин и интернационалните специалисти, както и ексерти от Неправителствени организации. Ак ов хода на инспекцията се съберат задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, материлатие от нея ще бъдат изпратени на Върховната касационна прокуратура, която ще потърси наказателна отговорност на отговорните длъжностни лица. Ако в хода на инспекцията се открият данни за осъществени нарушавания, материалите от нея ще бъдат изпратени на Министерски съвет, защото изпълнителната власт следва да реализира своите пълномощия и отговорности по закон ", сподели още Сийка Милева.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР