София. Това, което Кирил Петков и македонският му колега показаха

...
София. Това, което Кирил Петков и македонският му колега показаха
Коментари Харесай

Горан Благоев: Това, което Кирил Петков и македонският му колега показаха на срещата в Скопие е тотален нехилизъм към общото ни минало

София. Това, което Кирил Петков и македонският му сътрудник демонстрираха на срещата в Скопие е цялостен нихилизъм към общото ни минало, съобщи в предаването " Това е България " на радио " Фокус " Горан Благоев, публицист, историк и политик.

Журналистът счита, че обещанията, хвърлени от страна на Петков е въпрос на време да се видят в деяние. Горан Благоев, показа, че не е останал с положително усещане след визитата на Петков в Северна Македония и не споделя ентусиазма на българският министър председател, който показва в Скопие.

" Българският министър председател не отива да се поклони на гроба на Гоце Делчев, а това е доста алегорично, тъй като единствено след няколко дни ние честваме 150 години от рождението на Делчев. Но македонската страна куртоазно икономисва част от македонския химн, в който се пее за Гоце Делчев. Тук аз сезирам една взаимност – двамата министър председатели остават историята настрани, а ние претендираме, че имаме обща история.

Престижното обучение няма нищо общо в тази ситуация. Едно е да имаш западно обучение, друго е да знаеш кои са националните ти цели. И в един миг и двамата зачертават фигурата, която би трябвало да ни сплоти, тъй като доста по-силен знак щеше да бъде, в който ние виждаме българският и македонският министър председател дружно, свели глава пред костите на Гоце Делчев, този, който се бореше като българин за свободата на Македония ", разяснява още Благоев.

Според Благоев това, което Кирил Петков претендира, че е постигнал би трябвало да се унагледи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР