София. Точка първа в дневния ред трябва да бъде избор

...
София. Точка първа в дневния ред трябва да бъде избор
Коментари Харесай

Тома Биков, ГЕРБ - СДС: Точка първа в дневния ред трябва да бъде избор на Министерски съвет

София. Точка първа в дневния ред би трябвало да бъде избор на Министерски съвет. Това сподели заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Той разгласи, че ГЕРБ - Съюз на демократичните сили са имали няколко претекста да не поддържат програмата за работа на Народното събрание.

" Първият го казахме предходната седмица - изборното законодателство безусловно се пренаписа и то фундаментално и то за една нощ с минимално къс период за внасяне на оферти сред първо и второ четене. Това е безусловно ненормално. Ние декларирахме нашата позиция още предходната седмица и тя ще остане годна докрая на този парламент. Не може да се слага под риск целия избирателен развой, тъй като тези промени, които през вчерашния ден бяха признати от Правна комисия рискуват естественото осъществяване на изборите и за пръв път от 30 години насам слагат под въпрос легитимността на изборите. Например претендентът за президент Румен Радев да назначава ЦИК. Това в никакъв случай не е било. Нашият избирателен развой се е основавал на това партиите да се самоконтролират. Българска социалистическа партия да управлява ГЕРБ, ГЕРБ да управлява Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи да управлява патриоти и така нататък В момента въпросът е кой ще управлява претендентът за президент. Кой? Никакъв отговор няма по този въпрос. Как ще се осъществят всичките промени, които оферират, свързани с електронно и машинно гласоподаване. Накрая ще се окаже, че ще сме провели нелигитимни избори и от политическа рецесия, ще влезем в конституционна и въобще в рецесия на демократичното ръководство. Това би било закононарушение към всички български жители ", съобщи още Тома Биков.

Според него, с цел да има същински дневен ред на едно Народно събрани,е то би трябвало да излъчи първо кабинет. " Очевидно това Народно заседание няма капацитет да излъчи държавно управление. Ние се опитахме, положихме всички старания в тази тежка обстановка да предложим едно съответно държавно управление, което да взима решения в тази сложна обстановка. За страдание нито една от партиите не одобри това наше предложение. Оттук нататък виждаме беззащитност ", сподели още Тома Биков. Според него, когато предлагаш обществени, стопански закони, първо би трябвало да си излъчил държавно управление, с цел да се знае кой ще ги извършва.

Той дефинира като цялостен парадокс сега да се оферират закони в случай, че тези партии, не са излъчили кабинет. " Да излъчат кабинет и тогава да оферират всичко останало. Това е дневният ред. Точка първа в дневния ред е избор на Министерски съвет. Това би трябвало да бъде ", добави още Тома Биков.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР