София. Светила от различни области на медицината от цял свят

...
София. Светила от различни области на медицината от цял свят
Коментари Харесай

Светила от различни области на медицината от цял свят преподаваха на студенти по медицина

София. Светила от разнообразни области на медицината от целия свят преподаваха на студенти по медицина в границите на 17-ото издание на International Congress of Medical Sciences – ICMS 2018) сред 10 и 13 май 2018 година Най-интересните и потребни уъркшопи се организираха в базата на университетската незабавна болница „ Пирогов ”. Това оповестиха от пресцентъра на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” . Част от лекарския екип на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " се включи като координатор на практическите уъркшопи - Д-р Ваня Страхинова показва ехография на стомах и органи; Д-р Симеон Георгиев и Д-р Ребуар Мустафа пък демонстрираха пред бъдещите лекари хирургични шевове, възли и чревни анастомози. Последните двама бяха и част от научното жури на хирургичните сесии. Тези техники дават скъпи умения на бъдещите медици, които те нямат опция да получат по време образованието си по медицина. Тази година институционален сътрудник на конгреса е УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".
За задачите на конгреса болничното заведение обезпечи на участниците на практика уъркшопи на тематики - " Основи в лапароскопията ", " Абдоминална ехография " и " Хирургично шиене и връзване ".
Мотото на тазгодишния конгрес е „ You Science. Our Future ”, с което се слага акцент върху медицинските студенти и тяхното присъединяване в образованието. За първи път тази година към конгреса са включени две нови събития от сферата на здравното обучение – “Ace the Case ” – съревнование с разрешаване на клинични проблеми и „ Science on Trial ” – диспути на тематики, които вълнуват днешните студенти.
Участието даде опция на младите медици да показват свои научни разработки под формата на устни и постерни презентации. Тази самодейност е тласък за всеки предстоящ доктор и откривател да се включи интензивно с битката за по-добро лекуване и грижи за пациента, което ще подкрепи професионалната му реализация.
Всеки един от участниците има опция да взе участие в множеството разнородни уъркшопи и да придобие на практика умения. Освен най-популярните като шиене, интубация, първа помощ, те ще имат опция да работят с високо профилирана инсталация – основи на лапароскопията с тренажори, ехография на сърце и други
Освен научни разработки, на конгреса участваха и едни от най-хубавите лекари в света. Те изнесоха вдъхновяващи лекции, свързани, както с научните им достижения, по този начин и с персоналните им инциденти и взор върху живота:
Проф. Фердинанд Уолденбергер е сърдечен хирург (Инсбрук, Австрия), който е взел участие в първата сърдечна сполучлива трансплантация на новородено в Хюстън. Първи прави операця за слагане на байпас на биещо сърце. ¬ - Проф. доктор Фердинанд Уолденбергер изнесе лекция на тематика „ “Medical progress at any cost. Does it mean sacrifice of values?
Д-р Рос Фишър е детски хирург (Великобритания) с устременост към онкологична хирургия и травматология. Известен с вдъхновяващите си речи, включително и в TED talks.
Проф. доктор Николай Янев е лицево-челюстен хирург, работи в България и Англия. Използва 3D импланти за реорганизация на челюсти след премахване на тумори.
Проф. Ранда Акоури е Акушер-гинеколог (Швеция). Осъществява първата трансплантация на матка, която резултира в сполучливо раждане на дете.
В допълнение на забавните лекции, всеки един от участниците имаше опция да се включи в множеството разнородни workshop-и и да придобие на практика умения. Освен най-популярните като шиене, интубация, първа помощ, те имаха опция да работят с високо профилирана инсталация – основи на лапароскопията с тренажори, ехография на сърце и други
Наградените научни разработки в конгреса са в раздели " Хирургия ", " Терапия ", " Пред клиника " и " Обществено здраве ".
Наградените участници са:
- В категория " Хирургия " - Орлин Златарски - България, Мариуш Заяч - Полша;
- Терапия -Андреа Пагани - Италия;
- Предклиника - Александър Александров - България;
- Обществено здраве - Предраг Савич - Сърбия.
Организатор на научния конгрес е Асоциацията на студентите медици в България – София (АСМБ – София). Благодарение на неуморния труд на студентите по медицина, в последните години конгресът завоюва репутацията на една от най-големите и най-перспективни конференции от този тип в Европа с над 700 участници от 67 страни от целия свят. В него вземат присъединяване студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР