София. Стремежът е не да намерим как да не създадем

...
София. Стремежът е не да намерим как да не създадем
Коментари Харесай

Владимир Маринов, АБВ: Стремежът е не да намерим как да не създадем правителство, а това, което ни сближава, за да може да бъде създадено такова

София. Стремежът е не да намерим по какъв начин да не създадем държавно управление, а това, което ни сближава, с цел да може да бъде основано такова.Това сподели заместник-председателят на АБВ и депутат от " Българска социалистическа партия за България " Владимир Маринов по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Днес, както беше известно, продължава кръгът от диалози сред работните групи на четирите политически обединения, които имат за своя съществена задача и цел да бъде формирано устойчиво държавно управление, излъчено от 47-мия парламент. Днес от 10 ч. протече съвещанието на работната група по бранш " Земеделие ". Ще се спра по-конкретно на групата, в която участвах директно. Заседанието ни продължи повече от 5 часа, бяха изложени всички тези, концепции и изобщо визии на политическите сили, като аз в качеството си на превдставител на АБВ в границите на коалиция " Българска социалистическа партия за България " и сътрудниците ясно декларирахме правилата, от които сме водени като някои от главните от тях, това са основаването на гаранционен фонд в бранша, който да подсигурява еднакъв достъп на всички аграрни производители. Участие на страната и локалната власт в скъсяването на пътя от прозизводството до потребителя и гарантиране на наличето на борси, на търговски тържища за плодове и зеленчуци, където хората да могат директно да осъществят продукцията си, а не през прекупвач. Не на последно място поставихме въпроса във връзка с възобновяване на напоителната мрежа в страната, която в годините беше безусловно разграбена, унищожена ", сподели още Владимир Маринов.

Той дефинира срещата като ползотворна и поздрави уредниците от " Продължаваме промяната ", тъй като оферират нов метод за водене на договаряния.

" Начин открит, транспарантен, явен пред обществото. Наясно сте, че срещите се излъчват онлайн. Всеки български жител може на процедура да участва в преговорния развой. Това считаме за отговорно държание, изключително политици и политическа групировка като АБВ, в частност като участник в коалиция " Българска социалистическа партия за България ", хора, които сме представители на действителния бранш, нямаме терзания от това да приказваме пред хората. Няма потребност от срещи по кафета и офиси. Има потребност от явен разговор, тъй като обществото ни през днешния ден чака сформиране на държавно управление с ясни цели ", добави заместник-предсеадтелят на АБВ.

" Разбира се, че има някои тематики, по които има разминаване. Нормално е, всяка политическа мощ има своите тези, само че разговорът изрично мога да заявя, е позитивен ", добави още той.

По думите му е добре, че диалозите са много интензивни. " Почти сме преполовили диалозите. Очакванията са до събота към обяд нещата с всички 18 групи да бъдат завършени и да остане за идващите дни до пенедлинк докрая на деня, да бъдат изчистени възможни разлики и това, което може да сътвори проблем в пленарна зала по одобряването на идващия кабинет. Хубавото в този развой е, че тези неща стават с всеки минал диалог по-малко и по-малко. Лично сме оптимисти, че България ще има държавно управление, най-сетне постоянни ", съобщи още Владимир Маринов.

Той добави, че имена и личен състав на Министерски съвет не се разясняват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР