София. Социалисти от цялата страна отбелязаха 1 май – Ден

...
София. Социалисти от цялата страна отбелязаха 1 май – Ден
Коментари Харесай

Социалисти от цялата страна отбелязаха 1 май – Деня на труда

София. Социалисти от цялата страна означиха 1 май – Ден на труда и интернационалната работническа взаимност.

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков почете проведеното от Българска социалистическа партия в Стара Загора честване на празника в парк „ Пети октомври “ пред Братската могила.

”Само за няколко месеца държавното управление, в което Българска социалистическа партия е общественият дирек, увеличи минималната заплата от 650 на 710 лева – растеж с 9,2% по отношение на 2021 година Паралелно с това създаваме механизъм за определянето на нейния размер съгласно икономическия напредък и общия растеж на приходите в България “, заяви министър Гьоков, поздравявайки присъстващите за празника. За положителното въодушевление в празничния ден способстваха осъществяванията на гениите от вокална студия „ Розов свят “ при Народно читалище „ Св. Климент Охридски “ и на трупата за модерно изкуство „ Танца напразно “.

Десетки членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия се включиха в празничното автошествие, проведено от Българска социалистическа партия – Бургас. „ Отбелязваме Деня на труда и интернационалната работническа взаимност в празничното автошествие. Припомнихме още веднъж какви са главните права на трудещите се. Разискваме непрекъснато проблемите, свързани с пазара на труда, обществената политика, нуждата от прецизно съблюдаване на трудовото законодателство. Днес за следващ път обърнахме внимание на най-важните от тях “, сподели след събитието ръководителят на Общински съвет на БСП-Бургас Живко Господинов.

С полемика на тематика " Необходими обществени политики за хората през днешния ден "
общинската организация на Българска социалистическа партия - Пазарджик означи Деня на труда. В клуба на партията за присъединяване в полемиката се събраха хора от разнообразни възрасти, членове и симпатизанти. Обсъдени бяха настоящи тематики и се направиха редица
предложения за тяхното решение.

Шествие и полагане на цветя пред паметника на Съби Димитров провежда Българска социалистическа партия в Сливен. В мероприятието участваха регионалният ръководител Асен Гагаузов, общинският ръководител Атанас Делибалтов, ген. Кольо Милев, общински съветници и симпатизанти.

В Ямбол млади социалисти означиха празника с акция за разчистване на стълбище, водещо до Паметника 110 години от Освобождението на България на възвишението " Бакаджиците ". В мероприятието с изключение на социалисти се включиха и жители, заинтригувани от идеята.

Най-различни мероприятия и празнувания във връзка 1 май бяха проведени от социалистите в София, Кърджали, Пловдив, Варна, Русе, Кюстендил, Враца, Видин и още десетки дребни и огромни обитаеми места.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР