София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен

...
София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, измамил възрастна жена и й откраднал пенсията

София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски областен съд против 43-годишен мъж, измамил стара жена и откраднал пенсията й. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата .

На 05.01.2021 година в ж.к. “Люлин “ обвиненият Ц.К.,с цел да набави за себе си имотна полза, заблудил Б.К., като ѝ споделил, че нейната съседка си е счупила крайници и помолил да му даде сумата от 95 лв. за медикаменти. Жената му споделила, че ще му даде 50 лв.. Докато старата жена взимала парите, обвиненият видял къде ги прибира. След като му дала сумата от 50 лв., той я помолил за вода. Докато пенсионерката сипвала вода, Ц.К. откраднал пенсията й в размер на 400 лв..

Двете действия са осъществени в изискванията на рисков рецидив, защото Ц.К. е осъждан дейно за идентично тежко съзнателно закононарушение на „ отнемане от независимост “.
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.211, вр. чл.209, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. “А “ от Наказателен кодекс и за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. “А “ от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи, които сочат Ц.К. като създател на действието.
Предстои делото против обвинения да продължи в съда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР