София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу

...
София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, обвинен в хулиганство

София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против В.Д. за осъществени хулигански дейности в изискванията на рисков рецидив. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата . На неустановена дата през 2017 година в казино „ Ф. “ в гр. Нови Искър, обвиненият В.Д. направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - удрял с ръце в региона на тялото В.А., който неведнъж отправял молби към обвинения да спре. В.Д. не спрял да удря потърпевшия, макар молбите му, а по време на ударите си пеел. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото В.Д. е осъждан дейно на „ отнемане от независимост “.

В.Д. е упрекнат и за безчинство в изискванията на продължавано закононарушение с три действия, осъществени в изискванията на рисков рецидив през кратковременен интервал от време през 2021 година.
На неустановена дата през 2021 година в село Световрачане, В.Д. е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – до момента в който разговарял с Й.Т., без да е бил провокиран от същия, му нанесъл удар с ръка в региона на главата и откакто потърпевшият паднал, обвиненият траял да му нанася удари с ръце в региона на тялото и на главата.

В интервала 23-24.09.2021 година в село Световрачане, В.Д. влезнал в ресторант „ К. “, изискал една бутилка водка, и една бутилка ракия, взел ги без да ги заплати, хванал на разположение шефа И.А., който в този миг вечерял със фамилията си и го завел в игрална зала „ Ф. “. Там почнал да го разпитва за хората в селото, като в това време му нанасял удари с ръце в региона на главата, танцувал и по-късно отново го удрял. Хванал го за облеклата и го изправил. След като потърпевши попитал В.Д. за какво го удря, обвиненият му нанесъл удар с ръка в региона на гърдите, при което И.А. се свлякъл на земята, а обвиненият го хванал за верижка на врата и почнал да го влачи по земята, казвайки му: „ Ставай бе, не се преструвай, в този момент ще те смачкам “. Свидетел на това станала Г.В., която подала сигнал на охранителна компания за протичащото се и се пробвала да избяга. Обвиняемият я хванал я за косата, издърпал я обратно и й споделил: „ Ти ли си тая дето ми вика куките “. След това си тръгнал, а по-късно се върнал и почнал да заплашва и бута пристигналите на място охранители. Деянието се отличава с изключителни смелост.

На 24.09.2021 година в село Световрачане в заведение „ К. “, обвиненият след консумация на алкохол, без да споделя нищо, отишъл зад бара, усилил музиката, върнал се до масата и блъснал с ръка лампион над масата, на която седял и счупил една от вратите в заведението.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 325 алинея 5 вр алинея 2, вр ал.1, вр. член 29 ал.1 б ‚А‘ и б ‚Б‘, вр член 26 от Наказателен кодекс и по член 325 алинея 5, вр ал.1, вр. член 29 ал.1 б „ А “ и б „ Б “ от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени голям брой експертизи, които сочат В.Д. като създател на действията.

Предстои делото против обвиненият да продължи в Софийски областен съд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР