София. Софийска районна прокуратура предаде на съд 54-годишна жена, извършила

...
София. Софийска районна прокуратура предаде на съд 54-годишна жена, извършила
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд жена, използвала неистински документи за регистрация на чужденци

София. Софийска районна прокуратура съобщи на съд 54-годишна жена, направила регистрация на чужденци с неистинен документи, оповестиха от прокуратурата.
За времето от 08.02.2021 година до 13.07.2021 година, в Следствен отдел към окръжна прокуратура - Район,,Подуяне “ в гр. София, обвинената С.И. в изискванията на продължавано закононарушение с 11 действия се употребила с неистинен документи за издаване на адресна регистрация на чужденци - заявления по член 92, алинея 3 от Закона за гражданска регистрация, в частта по отношение на подписа за „ Декларатор “, като показала документите пред чиновници на,,АИО ГРАО “ в Следствен отдел към окръжна прокуратура - Район,,Подуяне “.

Обвиняемата се свързвала с мигранти и поемала ангажимент да им обезпечи адресни регистрации. По непостоянен досега по делото метод С.И. се снабдявала с копия от нотариални актове за благосъстоятелност на недвижими парцели на съответни лица. Изписвала наличието на съответните заявления от името на съответните лица - притежатели.

Декларациите били с нотариални заверки от нотариус, без действително да са представяни пред посочения нотариус за нотариална легализация и без съответните лица, притежатели на парцели, да са посещавали нотариуса и да са давали единодушие за настаняване на чужденци в техните парцели. След като се снабдявала с посочените и изискуеми документи, обвинената ги подавала в Следствен отдел към окръжна прокуратура - Район,,Подуяне “. Служителите забелязали, че обвинената постоянно идва без притежателите на жилищата и без чужденците, за които правела регистрации и се усъмнили в дейностите й. При следващото й посещаване в ГРАО чиновниците извикали полиция и С.И. била арестувана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 316, вр. член 309, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени съдебно-графически експертизи.

Делото против С.И. ще продължи в Софийски областен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР