София. Служителите на Главна дирекция Гранична полиция“ честват своя професионален

...
София. Служителите на Главна дирекция Гранична полиция“ честват своя професионален
Коментари Харесай

Служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“ честват своя професионален празник

София. Служителите на Главна дирекция „ Гранична полиция “ празнуват своя професионален празник. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Днес се навършват 134 години от приемането на първия у нас Закон за пограничната стража. Професионалният празник на Групово дело „ Гранична полиция “ стартира с поднасяне на венци пред Паметника на починалите служители на реда, където участваха политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, управлението на основната дирекция и гранични служители на реда. Церемонията продължи в постройката на Министерството.

Зам.-министър Таня Райчева прочете приветствен адрес от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. „ През последните години се справяте с невъобразим до неотдавна миграционен напън. Посрещате провокациите да охранявате освен българските, само че и границите на Обединена Европа. Главна дирекция „ Гранична полиция “ подсигурява цялостното съблюдаване на гражданските права за лицата, които желаят законно да влязат или изоставен територията на страната, само че в това време е надеждна бариера за нарушителите “, сподели зам.-министър Райчева и акцентира, че от началото на 2021 година граничните служители на реда са предотвратили 4 пъти повече опити на жители на трети страни да преминат нелегално на територията на Република България в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за съответен значителен принос и висок професионализъм при осъществяването на служебните задания 12 чиновници на ГДГП са наградени с почетен знак на Министерство на вътрешните работи:

I степен
Старши комисар Светослав Манолов, заместник-директор на Главна дирекция " Гранична полиция " и шеф на дирекция " Противодействие на престъпността през държавната граница "

II степен
Комисар Иван Стоянов, впд шеф на РДГП – Елхово
Главен контрольор Димитър Димитров, шеф на бранш „ Оперативно-издирвателна активност “ в РДГП - Елхово
Комисар Росица Димитрова, шеф на отдел „ Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница “.

С почетен знак на Министерство на вътрешните работи III степен са наградени трима чиновници от бранш „ Охрана на държавната граница “ в ГДГП – контрольор Георги Георгиев, контрольор Красимир Янков, контрольор Анатоли Цветичов, и четирима чиновници от отдел „ Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница “ – основен контрольор Димитър Радев, контрольор Костадин Панчев, контрольор Шери Габов и контрольор Марин Делийски. Почетен знак на Министерство на вътрешните работи III степен получава и основен контрольор Ивайло Тончев, началник-сектор „ Специални тактически дейности в РДГП – Елхово.

Анатолий Загоров от бранш „ Реадмисия “ със заповед на основния секретар е награден с оповестяване на признателност и парична премия, още 6 гранични служители на реда – с писмена хвалба.
С грамота са отличени 14 чиновници, работещи по ЗДСл.

Със заповед на шефа на ГДГП основен комисар Деян Моллов 7 чиновници от Специализирания отряд за въздушно наблюдаване получават парична премия, с писмена хвалба са отличени 57 гранични служители на реда.

Наградите на отличените чиновници бяха връчени от заместник-министрите на вътрешните работи Таня Райчева, Венцислав Катинов, Емил Ганчев, основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Петър Тодоров и шефа на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Деян Моллов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР