София. Служител на 6-о Районно управление е задържан с 100

...
София. Служител на 6-о Районно управление е задържан с 100
Коментари Харесай

Прокурор Невена Зартова, СРП: Служител на 6-о Районно управление е задържан с 100 грама наркотични вещества в „Студентски град“

София. Служител на 6-о Районно ръководство е арестуван с 100 грама наркотични субстанции в „ Студентски град “. Това сподели на брифинг административният началник на Софийската районна прокуратура (СРП) прокурор Невена Зартова във връзка със арестуван служител на реда при профилирана интервенция, извършена на 15 април, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Вчерашният ден е получен неизвестен сигнал във „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи, че същият следобяд се приготвя договорка с присъединяване на служител на реда за продажбата на огромно количество наркотично вещество. В тази връзка е проведена взаимна акция сред чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи, в границите на която този чиновник е спрян за инспекция в региона на „ Студентски град “, управлявайки лек автомобил. При инспекцията той е признал, че държи в себе си наркотично вещество “, изясни тя.

По думите ѝ заради това е осъществен обиск на лицето и претършуване на лекия автомобил. „ При обиска във вътрешния му джоб е открито вещество, което прилича кокаин, а в подлакътника на жабката на лекия автомобил е открита топка тревиста маса, наподобяваща марихуана. Непосредствено по-късно е изработен и полеви тест на тези две субстанции, който удостоверява, че те са кокаин и марихуана. Служителят от своя страна е отказал инспекция с тест за опиати. Той е бил в болничен по това време, не е изпълнявал служебните си отговорности. Незабавно е формирано досъдебно произвеждане “, добави Зартова.

Тя посочи, че през днешния ден материалите са докладвани на Софийска районна прокуратура. „ Лицето е привлечено към наказателна отговорност за владеене на опиати и е арестувано за период до 72 часа “, разяснява тя и добави, че до момента в който е управлявал автомобила си, полицейският чиновник е бил самичък. „ Той е чиновник на 6-о Районно ръководство “, добави Зартова.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР