София. Служебното правителство най-сетне да заработи вместо да произвежда медийни

...
София. Служебното правителство най-сетне да заработи вместо да произвежда медийни
Коментари Харесай

Искрен Веселинов, Българските патриоти: Нека служебното правителство най-сетне да заработи вместо да произвежда медийни фишеци в стил ранния Борисов

София. Служебното държавно управление най-накрая да проработи вместо да създава медийни фишеци в жанр ранния Борисов. Това показва съпредседателят на Коалиционния съвет на КП „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ ” Искрен Веселинов, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация .

Вчера се навърши тъкмо един месец от встъпването в служба на служебния кабинет. По този мотив Искрен Веселинов, съпредседател на Коалиционния съвет на КП „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ ”, изпрати отворено писмо до ген. Стефан Янев – министър-председател на служебното държавно управление. Веселинов показва безпокойството си, че държавното управление не работи и е извънредно време да стартира да извършва същинските си функционалности, а не просто да се занимава с произвеждане на медийни фишеци в жанр ранния Бойко Борисов.

" Отвсякъде в страната получаваме информация, че има безучастие на администрацията и държавното управление е заето само с опити да ревизира предходното ръководство, показва Веселинов. Той споделя, че почита това, тъй като всеки идващ политик би трябвало да е наясно, че ще бъде проверяван и ще носи отговорност за дейностите си. Дори ненапълно схваща шумните акции, тъй като те би трябвало, може би, да покажат с всички тези било същински или не толкоз същински нередности, които се откриват, че започва ново ръководство, че има ново начало, което обществото има потребност. Не това обаче е основата на виновното ръководство в една страна и информацията за безучастие във връзка с същинската работа, която правят или по-скоро би трябвало да правят цели министерства и организации, за нас добива към този момент тревожни мащаби ", безапелационен е Веселинов.

Искрен Веселинов приканва служебния министър-председател в оставащото време от мандата да преобладават държавническия метод и отговорно ръководство, тъй като всеки изгубен ден за развиването на страната ни ще се заплаща от всички българи.

Агенция " Фокус " разгласява без редакторска интервенция цялостния текст на писмото

Отворено писмо до Стефан Янев, длъжностен министър-председател на Република България
от Искрен Веселинов, съпредседател на Коалиционния съвет на КП „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ ”

Уважаеми господин Янев,
Измина месец от встъпването на власт на Вашия кабинет. Приветствам желанието Ви за проверка на предходното ръководство и за противопоставяне на корупцията на всички равнища – всеки български политик би трябвало да свикне с мисълта, че носи отговорност за дейностите си и че никой след него няма да замита следите на безобразията му. Приемам с схващане и шумните акции в жанр първия кабинет на Борисов, които всяко ведомство провежда, изнасяйки на показ неща, които смята за неправилни – обществото има потребност от знак за смяна. Не в това обаче се състои виновното ръководство на една страна.

Информациите за цялостно безучастие във връзка с същинската работа, която би трябвало да правят, на цели министерства и организации от встъпването в служба на Вашето държавно управление към този момент добива тревожни мащаби. Не ми е известно дали целият човешки запас е хвърлен да „ разкрива закононарушенията на предходните ” или просто администрацията е парализирана от демонстративните лични промени по всички равнища, само че това води до блокиране работата на общини, икономически субекти и НПО-та, които не могат да осъществят значими за активността им и обществото планове. Днес никой служител не поема отговорност, никой не се ангажира с ясни инструкции, никой не подписва и никой не заплаща по напълно законни и постоянни контракти.
Трябва да го знаете!

Всички оперативни стратегии, които засягат енергийна успеваемост, ВиК мрежи и околна среда, транспортна инфраструктура, развиване на селските региони са на процедура блокирани, в резултат на което е основана действителна заплаха да се изгубят окончателно милиарди евросредства.

Постковидният стопански срив е на път да бъде „ надграден ” със икономически блокаж поради административна безнаказаност! Особено обезпокоително е това в региона на районното развиване, където вместо строителният отрасъл да бъде употребен за един от векторите за възобновяване от рецесията, той е подложен на безпричинни офанзиви и редовно декапитализиран. Особена паника буди и нехайството на Вашето ръководство за огромните инфраструктурни планове, от които зависи развиването на цели райони. Първи знак в тази посока беше решението на Асен Личев, длъжностен министър на околната среда и водите, да спре процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за плана за тунел под прохода „ Петрохан ”. С неразбираеми причини и претекстове бе прекъсната почналата законова процедура за създаване на по този начин нужния за цяла България и най-много на изостаналия Северозапад тунел, който е част от европейския път Е-79.

Не по-радостна е ориста на процедурите за строителство на другите основни за развиването на Северна България планове: тунелът под вр. Шипка и Автомагистрала Русе-Велико Търново. Първата процедура е с отворени ценови оферти, само че администрацията се бои да направи класирането. Втората е блокирана повече от месец преди отваряне на ценовите оферти. Чиновниците не смеят да създадат нищо, с цел да не им дири последващо ръководство отговорност за какво не е определен верният реализатор. Така се губят месеци, през които можеше да се прави план и да се отчуждават терени, а по „ пътя на гибелта ” не престават да умират хора.
По отношение на Автомагистрала Хемус се популяризират клюки, че средствата, обезпечени от предходния кабинет за построяването ѝ, ще бъдат изтеглени от държавното дружество за други управнически потребности и това ще заплаши реализацията ѝ.

Уважаеми господин Янев, пиша Ви това писмо с вяра, че в оставащото време от мандата Ви ще преобладават държавническия метод и отговорно ръководство, тъй като всеки изгубен ден за развиването на страната ни ще се заплаща от всички българи.

С почитание:
Искрен Веселинов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР