София. Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на

...
София. Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на
Коментари Харесай

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Обединените арабски емирства Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми

София. Служебният министър председател Стефан Янев организира среща с посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в София Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Във фокуса на диалога бяха двустранните връзки и опциите за развиването им в редица области от съвместен интерес.

В рамките на срещата министър председателят Янев подчертава върху дългогодишното другарство сред България и ОАЕ и означи динамичността в връзките през последните години. През актуалната 2021 година се навършват 30 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни.

Българският министър-председател посочи пред дипломат Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми нуждата от продължение на взаимните старания за създаването на съвременна правна база на двустранните връзки, което ще подкрепи реализирането на големия капацитет за увеличение на комерсиалния продан сред България и ОАЕ. В този подтекст бе маркирано, че потребни биха били изследването на нови благоприятни условия за търговия и насърчаването на директните контакти сред комерсиалните камари и бизнес организации.
В хода на срещата като образец за продължение на сполучливото двустранно съдействие бе посочено реализирането на бъдещи капиталови планове и партньорство в региона на земеделието и продоволствената сигурност, образованието, изкуствения разсъдък, отбранителната индустрия и военно-техническото съдействие, възобновимата сила, както и технологиите и нововъведенията.

Министър-председателят Стефан Янев изрази също вяра доста скоро да станем очевидци на по-интензивен поток от туристи в двете направления сред България и ОАЕ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР