София. Служебният министър Стефан Янев проведе среща с посланика на

...
София. Служебният министър Стефан Янев проведе среща с посланика на
Коментари Харесай

Служебният министър Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Палестина Ахмад ал Мадбух

София. Служебният министър Стефан Янев организира среща с посланика на Държавата Палестина Ахмад ал Мадбух. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

В рамките на срещата бе обърнато внимание на положителните връзки и опциите за задълбочаване на връзките сред двете страни. Акцент бе подложен върху вероятността за дейно използване на подписаните двустранни съглашения в сферите на образованието, земеделието и туризма.

В хода на срещата бе маркирано, че България продължава да следи развиването на обстановката в Близкия Изток с нараснало внимание и огромна угриженост. Подчертана бе нуждата от деескалация на напрежението в района, неотложно преустановяване на насилието и дейно потребление на дипломатическия инструментариум. В това отношение фокусът бе ориентиран към опциите за разрастване на капацитета на интернационалните организации и на посредническата роля на страните от района.

Премиерът Стефан Янев препотвърди своята позиция, че военното решение не е решение. Подчертано бе, че единственият метод за трайно и стабилно разрешаване на спора в района е посредством договаряния.
Посланикът на Държавата Палестина Ахмад ал Мадбух обърна внимание на казуса, обвързван с дефицита на медикаменти и на здравно съоръжение, като в тази връзка прикани за поддръжка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР