София. Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов и заместник-министър

...
София. Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов и заместник-министър
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна с ВАС, Нотариалната камара, Камарата на частните съдебни изпълнители и Асоциацията на държавните съдебни изпълнители

София. Служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов и заместник-министър Иван Демерджиев се срещнаха с Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара, Камарата на частните правосъдни реализатори, Асоциацията на държавните правосъдни реализатори и Инициатива за развиване на насилственото осъществяване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството.

Пред Висшия адвокатски съвет проф. Стоилов сложи въпроса за подобряването на разговора сред другите общности в правосъдната система, като подчертава върху обстоятелството, че доста от проблемите са общи и това ще помогне за тяхното разрешаване.

Министърът и ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова се сплотиха към тезата, че е нужен спор по правосъдната карта. Стоилов беше безапелационен, че тази тематика би трябвало да се огледа от позицията на жителите. Ралица Негенцова акцентира нуждата да се резервира достъпа до правораздаване.

Пред Нотариалната камара министър Стоилов сложи въпроса за нуждата от уеднаквяване на нотариалните практики. Заместник-министър Демерджиев изрази подготвеност специалисти на министерството да оказват помощ в тази активност. Двете страни разискаха и критериите за разкриване тук-там за нотариуси в другите региони. Ръководството на министерството сложи въпроса и за нуждата регистърът на пълномощните да проработи дейно. Проф. Стоилов подчертава върху нуждата от оценка на качеството на работата на нотариусите, тъй като това е специалност с висок публичен интерес.

С Камарата на частните правосъдни реализатори, Асоциацията на държавните правосъдни реализатори и Инициатива за развиване на насилственото осъществяване министър Стоилов и заместник-министър Демерджиев разискаха отговорността на тази специалност. От Камарата на частните правосъдни реализатори споделиха, че работят добре с Инспектората на министъра на правораздаването по Закона за правосъдната власт, само че могат да бъдат набелязани ограничения в посока рационализиране. От Асоциацията на държавните правосъдни реализатори сложиха въпроса за критериите при разпределянето на изпълнителни каузи от страна на съдилищата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР