София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов награди

...
София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов награди
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов награди състезателките по карате Александра Стублева и Ивет Горанова

София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетни плакети на ММС състезателките по олимпийско карате Александра Стублева и Ивет Горанова за сполучливите им представяния на огромни надпревари. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта .

„ Поздравявам ви за медала и извоюваните квоти за Токио. При бойните спортове има обичаи за съблюдаване на желязна дисциплинираност и почитание, а вашата федерация има и типичен проект за подготовка на състезателите, по тази причина неизбежно резултатите са налице “, сподели министър Кузманов при награждаването.

Президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров сподели, че подготовката за Олимпийските игри не е серпантина макар пандемията и се организира съгласно наложените ограничения. До стъпването на татамито федерацията има проект за подготовката на състезателките, която е почнала още преди две години.

На Европейското състезание в Пореч, Хърватия, Александра Стублева завоюва историческо за България сребърно отличие в категория над 68 кг. Във финалната среща българката отстъпи с 0:1 пред Мелтем Акиол Ходжаоглу (Турция). Финалът на Стублева на Шампионата е първи в историята на българското олимпийско карате при мъжете и при дамите.

Ивет Горанова извоюва квота за Олимпийските игри в Токио, откакто завоюва квалификацията в Париж, Франция. В категория до 55 кг българската състезателката изигра 9 срещи при огромна конкуренция от съвсем 60 участнички от целия свят. В срещите от предварителния кръг Горанова записа 5 победи от 6 мача над представители на Косово, Филипините, Бразилия, Испания и Люксембург, които й бяха задоволителни да попадне измежду четирите най-хубави. Във финалите, които се играха в скица всеки против всеки, българката записа победи над Молдир Жангбирбей (Казахстан) и Дорота Банашочик (Полша), като позволи проваляне само от състезателката на Русия Ана Чернишова.

За принос към триумфите на Александра Стублева и Ивет Горанова министър Кузманов награди с почетни плакети на ММС и треньорите им Николай Цанев и Ангел Ленков.

На срещата със спортния министър участваха също Русалин Русалинов – вицепрезидент на Българската национална федерация карате, и генералният секретар Борис Николов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР