София. След като приключиха разговорите по отделните сектори и след

...
София. След като приключиха разговорите по отделните сектори и след
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Проблем с парите за пенсиите през януари няма да има

София. След като завършиха диалозите по обособените браншове и откакто бяха отделени целите, по които има единодушие и по няколко, по които няма, проблематичните тематики следва да бъдат разисквани на лидерско равнище, евентуално в понеделник или вторник. След което следва образуване на Народното събрание и уточняване на структурата на министерски съвет и хората, които ще извършват контрактуваните политики. Това съобщи определеният за депутат от " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в предаването " Тази събота и неделя " по bTV, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Свиленски показа своите положителни впечателния от извършените договаряния, като съгласно него методът диалозите да са открити и да се предават онлайн е бил верен и потребен за българските жители.

Той изясни, че решение дали Българска социалистическа партия ще взе участие в ръководството следва да се вземе от Националния съвет на партията, откакто утвърди контрактуваната стратегия, структурата на кабинета и персоналния състав. На въпрос за предложенията за министри от Българска социалистическа партия Георги Свиленски отговори, че такива диалози още не са водени и следва да бъдат разисквани с бъдещите съдружни сътрудници, като посочи, че левицата има готови специалисти в доста браншове.

По думите му срещата с " Продължаваме промяната " в централата на Българска социалистическа партия е била да се посочи по кое време ще се одобри бюджета за 2022 година " Процедурата ще стартира през декември, евентуално самото приемане ще бъде през януари. Това няма да сътвори проблем на страната, защото първият месец ще се стартира с 1/12 от бюджета за 2021 година, който беше обновен и в който са заложени парите за пенсиите и добавките за рецесията. Проблем с пенсиите през януари месец няма да има ", посочи Свиленски.

Социалистът разяснява параметрите на бюджета за идната година, конкретизирани на експертните диалози: " Дефицитът, който е контрактуван, е до 4% - в границите на разрешеното от Европейски Съюз. Ще бъдат обезпечени всички средства както за обществените заплащания, по този начин и за бизнеса предвид на коронавирус рецесията. Данъците няма да бъдат вдигани. Ние имахме предложение за понижаване на Данък добавена стойност на храните от дребната потребителска кошница и на медикаментите, като за това следва да се направи разбор на данъчната система, само че за идната година остават същите ".

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР