София. След изиграването на последните мачове от групите на Лигата

...
София. След изиграването на последните мачове от групите на Лигата
Коментари Харесай

Станаха ясни всички отбори, които продължават напред в Лигата на конференциите

София. След изиграването на последните мачове от групите на Лигата на конференциите станаха ясни всички тимове, които не престават напред в шампионата.

Осемте спечелилия в групите се класират непосредствено на 1/8-финалите, а осемте втори тима ще играят плейоф против осемте отбора, които идват в шампионата от Лига Европа. Това са отборите, приключили на трето място в своите групи на втория по мощ шампионат на УЕФА.

В плейофа като сложени и надлежно домакини в реваншите ще бъдат тимовете, които са приключили втори в групите си в Лигата на конференциите. Идващите от Лига Европа отбори ще бъдат непоставени при жребия и ще домакинстват в първия мач. Жребият за тази фаза ще бъде теглен на 13 декември в централата на УЕФА в Нион.

Един от участниците на плейофа към момента не явен поради отсрочения мач сред Тотнъм и Рен. Ако лондончани завоюват, ще изместят Витес от 2-ата позиция в група " G ". При всевъзможен различен резултат нидерландците не престават напред.

Победители в групите на Лигата на конференциите се класират на 1/8-финал: ЛАСК (Линц), Гент, Рома, АЗ Алкмаар, Рен, Фейенорд, ФК Копенхаген, Базел

Отборите за плейофите:
Поставени (втори в групите на Лигата на конференциите) - Макаби (Тел Авив), Партизан, Бодьо/Глимт, Рандерс, Славия (Прага), ПАОК, Карабах, Витес или Тотнъм

Непоставени (трети в групите на Лига Европа) - Селтик, Фенербахче, Спарта (Прага), ПСВ Айндховен, Лестър, Марсилия, Мидтиланд, Рапид (Виена)

Победителите от плейофната фаза ще продължат на 1/8-финал, където ще се изправят против осемте спечелили от групите, класирали се непосредствено за тази фаза.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР