София. Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен на

...
София. Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен на
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов, БАН: Ще представя българската ваксина срещу COVID-19 тази есен

София. Ще показва българската ваксина против ковид тази есен на конгрес пред международната научна общност. Това съобщи проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките в интъервю за предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия . По думите му всяка страна, която има своя разработка, може да бъде доста по-независима.

Той добави, че желаят да има 2 форми - инхалационна и имунизационна. Според него българската просвета е привикнала да има неглижиращо отношение към нея. Андрей Чорбанов посочи, че непознати страни имат интерес към техните разработки, а до момента не са имали подобен интерес от нашата страна.

Професорът съобщи, че прекаралите болестта и имунизираните в голяма степен не популяризират вируса и не би трябвало да носят маски. „ В огромен % хората, които са се разболели през март - април предходната година към момента имат имунитет “, уточни той.

„ Вирусът на COVID-19 мутира постепенно, в доста дребна степен. Все още обаче не знаем какъв е процентът на хората, които няма да бъдат наранени от вируса. Никой обаче не е застрахован, това обаче не би трябвало да трансформира метода на живот “, съобщи Чорбанов.

„ Не би следвало да опитаме да съставим кабинет, с цел да бъдем подвластни по-късно от конюнктурните партии “, разяснява Андрей Чорбанов. Той уточни, че чака идните избори да са по-честни, защото измененията в Изборния кодекс ще го подсигуряват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР