София. Ще подкрепим актуализацията на бюджета най-малко по две основни

...
София. Ще подкрепим актуализацията на бюджета най-малко по две основни
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Ще подкрепим актуализацията на бюджета, въпросът е дали тя е достатъчна и дали средствата се използват ефективно

София. Ще подкрепим актуализацията на бюджета минимум по две съществени аргументи. В претекстовете на държавното управление са изложени разбираеми аргументи за какво се постанова актуализацията. Доколкото ми е известно съвсем няма страна на Европейски Съюз, която да не е подхванала актуализация на бюджета. Беше извънредно мъчно да се предвижда по какъв начин ще се развие ковид-19 и резултатите върху стопанската система и обществените действия, както за развитите страни в Европейски Съюз, по този начин и на по-слабите, да вземем за пример от Източна Европа. Това разяснява националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

По думите му няма нищо ужасно в актуализацията, изключително в такава динамична конюнктура - въпросът е дали обаче тя е задоволителна и дали средствата се употребяват дейно. „ България и предходната, и тази година, е страната в Европейски Съюз, която в най-малка степен поддържа стопанската система и своите жители “, означи Гечев.

Гечев означи, че за 2019 и 2020 година „ българската страна е най-голямата мащеха в Европейски Съюз за помощ на бизнеса и на своите жители “, а за съпоставяне - всички страни в Европа вършат доста по-големи бюджетни разноски в поддръжка на своите стопански системи.

Проф. Гечев обърна внимание, че е належащо нарастване на прехвърлянията към общините. От левицата плануват към 100 милиона за общините с съответни планове, в това число към общинските болници; 35 милиона за независимо наети лица; от 250 лв. помощи за 120 хиляди деца от първи до четвърти клас и 555 милиона лв. за преизчисляване на пенсиите.

„ Тези спомагателни разноски се обезпечават от повишения на бюджетните доходи без да се усилва бюджетният недостиг “, акцентира Гечев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР