София ще бъде домакин на 16 и 17 май на

...
София ще бъде домакин на 16 и 17 май на
Коментари Харесай

МЗ представя проекта "Специализация в здравеопазването"

София ще бъде хазаин на 16 и 17 май на първия от поредност семинари по въпроси на здравната политика, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Семинарите са общо 6 на брой и са част от план за приноса на Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ) в областта на опазването на здравето. Проектът е финансиран от Европейската комисия и Изпълнителната организация за консуматори, опазване на здравето, земеделие и храни.

По предложение на Европейската комисия, по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в София ще се организира първото събитие – двудневен семинар на тематиката „ Работна мощ в опазването на здравето “. Останалите събития ще се проведат в други европейски страни.

Министерството на здравеопазването ще показа план BG05M9OP001-1.015-0001 „ Специализация в здравеопазването”, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година Той е определен за добър образец по тематиката на семинара „ Работна мощ в опазването на здравето “.

Първият ден на събитието ще се организира в Министерство на здравеопазването, пл. „ Св. Неделя “ № 5, в стеснен формат, с присъединяване на специалисти от държави-членки на Европейски Съюз. Във втория ден на семинара присъединяване ще вземат 50 делегати. Дневният ред планува показване от Европейската комисия по тематика развиването на политиките и целите на Европейски структурни и инвестиционни фондове, свързани с работната мощ в бранша на опазването на здравето. Презентации по тематиката ще показват специалисти от разнообразни европейски страни. Ще се дискутират тематиките за провокациите пред планирането на работната мощ в другите държави-членки на Европейски Съюз, ролята и поддръжката на Европейски структурни и инвестиционни фондове за справяне с тези провокации, по какъв начин средствата от европейските фондове могат да се употребяват най-добре за ориентиране на предпочитаните цели на здравната политика.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР