София. Сега имаме следващата стъпка – назначаване на ЦИК по

...
София. Сега имаме следващата стъпка – назначаване на ЦИК по
Коментари Харесай

Тома Биков, ГЕРБ-СДС: Назначаването на ЦИК може да породи съмнения и недоверие в предстоящите избори

София. Сега имаме идната стъпка – назначение на ЦИК по безусловно неразбираеми критерии с извънредно съмнителна и неразбираема процедура, която може да породи подозрения и съмнение в идните избори. Това сподели на брифинг заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

Той уточни, че от ГЕРБ, за разлика от другите партии, не са били авансово осведомени за желанията на президента да организира съвещания за назначение на ЦИК на 5 май.
„ Не знаем нито на какви критерии би трябвало да дават отговор претендентите за членове на ЦИК, които президентът ще назначава по негови лични усмотрения, нито какво се чака от тях. Нямаме информация на каква тематика ще бъдат тези съвещания и по какъв начин ще преминат. Всичко това се случва два месеца преди парламентарните избори. Ако ние бяхме създали подобен разгром преди предходните парламентарни избори, съм уверен че публицистите щяха да ни унищожат, че НПО-тата, които мълчат през днешния ден, щяха да ни унищожат, че всички коментатори и анализатори щяха да кажат, че вършим опит за имитация на изборите “, добави Тома Биков.

По думите му се прави опит изборното законодателство да бъде приложено по метод, по който да завоюват „ избрани политически сили от кръга на Румен Радев “, а след това и той самият да завоюва втори президентски мандат.
„ Цената за това може да е неуспех на изборния развой и неуспех на демократичния развой в България. Само след 2 месеца страната да влезе от политическа в конституционна рецесия, тъй като целият Изборен кодекс и груповото му направяне и метода, по който беше изработен, подготвя това “, предизвести той.

Тома Биков назова протичащото се „ избирателен тероризъм “.
„ Преди Крум Зарков беше споделил това за нашето законодателство. Сега аз го споделям за тяхното “, добави той.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР