София. Състезанието се организира по случай 84-тата годишнина от рождението

...
София. Състезанието се организира по случай 84-тата годишнина от рождението
Коментари Харесай

За пета поредна година под патронажа на Цар Симеон II се проведе фехтовалния турнир „Доблест и благородство“

София. Състезанието се провежда по случай 84-тата годишнина от рождението на Негово Величество. Това оповестиха от пресофиса на Н. В. Цар Симеон II . Първото издание беше за 80-тия празник на Царя. Превърналият се към този момент в традиция шампионат, се организира в парка „ Врана “. На тазгодишното му издание присъединяване взеха над 40 ученици на фехтовална академия „ Васил Етрополски “ на възраст до 12 години.
Организатори на шампионата са фехтовална академия „ Васил Етрополски “ и Българска фехтовална лига.

Царят изгледа с интерес дуелите при девойките и момчетата. Победители в надпреварата станаха Никола Меицов от София и Габриела Георгиева от Карнобат. Те получиха купите си от Н.В. Цар Симеон II. Всички участници в шампионата бяха наградени с възпоменателни медали и грамоти за присъединяване.

От името на уредниците госпожа Офелия Кънева подари на Царя купата на шампионата и му благодари за вдъхновението, което съставлява за поколенията преди нея и след нея. Пожела му здраве и да продължи да поддържа по-младите.

Негово Величество благодари на господин Йордан Динев, президент на Българската фехтовална лига и на шефовете на фехтовалната академия Запрян Ванчев и Ивайло Воденов.

Специални посетители на шампионата бяха децата от центровете за настаняване от фамилен вид от Левски, Първомай и Карлово.

На младите състезатели Царят описа свои мемоари от времето, когато е упражнявал фехтовка като кадет във Военната академия “Вали Фордж ” в Съединени американски щати. Царят показа и мнението си, че фехтовката е един доста прекрасен спорт, който възпитава такива качества като героизъм и достойнство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР