София. Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна

...
София. Състав на Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна
Коментари Харесай

По протест на Окръжна прокуратура – Благоевград е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за ПТП със загинало 17-годишно момиче

София. Състав на Софийски апелативен съд почете митинга на Окръжна прокуратура – Благоевград против мярка за неотклонение „ домакински арест “, взета по отношение на Р.А., оповестиха от пресцентъра на съда.
28-годишният мъж е притеглен към наказателна отговорност за осъществени от него закононарушения по член 343, алинея 3, прочие 3, б. „ б ”, прочие 1, вр. алинея 1, б. „ в ”, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 и по член 343б, алинея 4, вр. алинея 3, вр. член 28 алинея 1 от Наказателен кодекс.

По воденото досъдебно произвеждане е открито, че към 20,20 ч. на 29.01.2022 година, на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Р.А. управлявал лек автомобил, м. „ Форд “. Водачът не направлявал непрестанно колата и не понижил скоростта, с цел да спре при зародилата заплаха. Вследствие на дейностите му била породена гибелта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след действието обвиненият напуснал местопроизшествието.
Р.А. е упрекнат и за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции – тетрахидроканабинол, открито с техническо средство. Това закононарушение той е направил при изискванията на повторност, откакто е бил наказан през 2019 година за същото действие.

Съдът одобри, че комплексният разбор на събраните на този стадий от следствието доказателства откриват всички условия, свързани с обвиняването. Налице е действителна заплаха от укриване на обвиненото лице и осъществяване на закононарушение.

С определение на съда взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на Р.А. е променена в „ задържане под стража “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР