София. Санкциите на САЩ са сериозен принос в борбата с

...
София. Санкциите на САЩ са сериозен принос в борбата с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Санкциите на САЩ са сериозен принос в борбата с корупцията и паралелната държава - Гешев да започне мащабни разследвания на посочените случаи

София. Санкциите на Съединени американски щати са сериозен принос в битката с корупцията и паралелната страна - Гешев да стартира огромни следствия на посочените случаи. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Винаги сме гледали на връзките сред България и Съединени американски щати през призмата на българския народен интерес. Имало е случаи, в които сме били сериозни към решения, както да вземем за пример закупуването на F-16, само че в този случай би трябвало да кажем, че глобите против физически лица и компании са сериозен принос в битката с корупцията и паралената страна ", съобщи още Корнелия Нинова.

Тя зададе и няколко въпроса във връзка изнесените данни от Съединени американски щати.

" Първо, за какво би трябвало Съединени американски щати, за какво би трябвало извън все някой различен да ни споделя какво да вършим. Очевидно правоохранителните органи през годините не са си свършили работата, с цел да получаваме извън такива наказания. Вторият въпрос е към господин Иван Гешев, на база на тези данни да стартира огромни следствия на посочените случаи за корупция. Третото, този сигнал е не просто антикорупционен, той е и политически. За всички ни е ясно, че такива обвързаности, такива съществени схеми, не могат да станат без политическа защита. Истинското следствие би трябвало да стигне докрая, да се покажат тези политически сили и фактори, които сътвориха и поддържаха през годините този модел ", добави още Корнелия Нинова.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР