София. С промяната, внесена от Трифонов, се отваря вратата към

...
София. С промяната, внесена от Трифонов, се отваря вратата към
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: С промяната, внесена от Трифонов за бъдещия кабинет, се отваря вратата към диалог с другите парламентарно представени партии

София. С смяната, импортирана от Трифонов, се отваря вратата към разговор с другите парламентарно показани партии.
Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус " вицепрезидентът на Атлантическия клуб в България и дълготраен дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

„ След днешната вест не изключвам „ ИТН “ да пристъпят към такива диалози, които да разрешат обществено транспарантно и защитимо договаряне на кабинет, който да има законна поддръжка, тъй като методът, по който той оповестява смяната включва и това, че страната няма потребност от неустойчивост и нови избори. Това е основната фраза в изказването му “, разяснява тя.

От анонса на Слави Трифонов излиза наяве, че ще има проверка на Министерски съвет. Диалогът за сформиране на кабинет ще е сложен и може би непосилен, само че е необходим, с цел да не изпаднем в италианска въртележка на избори, разяснява още Поптодорова. Според нея в в началото оферти кабинет от Има Такъв Народ прозира желанието да наподобява белязан от американски линии, само че единственият американски съставен елемент е, че препоръчаните претендент министри са обитавали или учели в Съединени американски щати, изясни още Елена Поптодорова. За да определим дали управническия състав е подкрепящ политиката в дадена сфера или страна, то участниците в кабинета би трябвало да имат история на такива връзки и принос, само че такива няма, с изключение на при оттегленият претендент за министър председател Николай Василев. Не мястото на образование дефинира политиката, безапелационна бе тя. Поптодорова разяснява и срещата на дипломат Херо Мустафа с членове на служебното държавно управление. „ Работата на дипломатите е да се срещат с хора, безапелационна бе тя и изясни, че няма нищо престъпно в тази среща. Навява горест, че част от българското общество не схваща, по какъв начин работи дипломат в друга страна, добави тя.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР